Sölvesborgs kommun

Konst i Glashyttan – Slottslängorna

Förändring i evenemanget: Ingen

6 apr - 10 apr
Slottslängorna
Bildkollage av konst.

Konst i Glashyttan 6-10 april.

Välkommen till Glashyttan i Sölvesborgs Slottslängor under påskhelgen, från skärtorsdag till annandag påsk. Här bjuder de tre konstnärerna Gerd Hector, Greger Bojeby och Kent Wisti på en konstutställning. Kom gärna till vernissaget den 6 april då PAL bjuder på musik, sång och piano,

Öppettider

Glashyttan (Slottslängorna)

Torsdag 6 april, Vernissage kl. 16-18
Fredag 7 april kl. 11-15
Lördag 8 april kl. 11-15
Söndag 9 april kl. 11-15
Måndag 10 april kl. 11-15

Vernissage, musikunderhållning med PAL

Alla hälsas välkomna till vernissage den 6 april, då bjuder PAL på soft musik. Soft men inte sömnigt. PAL spelar sina favoriter från ganska längesen och nyss. Lite pop, lite rock, kanske någon visa. Palle Ronnebäck spelar piano, Lotta Bojeby sjunger för det mesta.

Konstverk föreställande en ung flicka.

Konst av Gerd Hector.

Konst av Kent Wisti.

Greger står framför sin tavla.

Greger Bojeby med konst.

Gerd Hector

Gerd Hector har i många år ägnat sig mer eller mindre åt sagobetonande och surrealistiska målningar i akryl och en blandteknik som kallas bildemulsion. Den färdiga bilden består av att hon blandar akrylmålningar med tusch och ibland krackeleringsvätska. Idag har Gerd omforumlerat tekniken med att oftare fotografera av objekt som stenmurar växter och annat som kan förhöja bilden. De olika målningarna och foton sätts ihop i datorn på ett eget önskvärt sätt. På canvasdukar kommer det nya naturmagiska koloristiska bilder, ibland med allvarlig underton som t.ex. ”Flykten”, ” Jodbälingar” mm.

Kent Wisti

Kent Wisti är prästen från Lund som beskriver sig själv som orädd, rebellisk och rolig. Med värme och medmänsklighet står han upp för de svaga och formulerar sig med skärpa mot rasism och intolerans.

Greger Bojeby

Greger Bojeby skapar abstrakt konst med inspiration från livet, naturen och havet. Konstverken skapas med blandteknik, oftast akryl och kol på duk eller hardboard. Själv beskriver han sin konst såhär:
"Jag vill bjuda in betraktaren i min känsla, öppna upp för fria tolkning och väcka fantasin".

Konstexplosion

Denna utställlning är en del av evenemanget Konstexplosion 2023.
» Se hela programmet

Mer information
Datum: 6 april 2023 - 10 april 2023
Tid: 00:00 - 00:00
Ort: Slottslängorna
Pris: Gratis

Senast uppdaterad:

Skriv ut