Sölvesborgs kommun

Förtidsröstning i de allmänna valen

Förändring i evenemanget: Ingen

24 aug - 11 sep
Sölvesborg
Röstkort i veckopostlåda.

Ditt röstkort får du hem med post till dig. Foto: Valmyndigheten.

Onsdagen den 24 augusti startar förtidsröstningen till riksdag, region- och kommunfullmäktige. I samband med det kommer du som röstberättigad i något av valen att få ditt röstkort med post till din folkbokföringsadress från Valmyndigheten.

För att kunna förtidsrösta behöver du ha med dig ditt röstkort och, om du inte är känd av röstmottagaren, kunna styrka din identitet genom en giltig ID-handling eller en medföljande person som kan intyga att du är den du utger dig för att vara. Den personen i sin tur måste i så fall kunna legitimera sig med en ID-handling som till exempel körkort, pass eller tjänstelegitimation.

Om du är röstberättigad, den 24 augusti har passerat och du inte har fått något röstkort eller om du tappat bort det, så kan du beställa ett nytt röstkort hos Valmyndigheten via den här länken. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Om du inte kan beställa ett röstkort själv kan du kontakta kommunen under stadshusets öppettider för förtidsröstning på telefonnummer 0456-81 61 81 eller 0456-81 61 21, så hjälper vi dig.

OBS! Du ska inte beställa eller kontakta någon angående nytt röstkort innan den 24 augusti har passerat, eftersom då är de ordinarie röstkorten fortfarande på väg ut.

Mer information
Datum: 24 augusti 2022 - 11 september 2022
Tid: 08:00 - 20:00
Ort: Sölvesborg
Plats: Medborgarkontoret på stadshuset i centrala Sölvesborg, biblioteket i Norje, biblioteket i Mjällby

Senast uppdaterad:

Skriv ut