Sölvesborgs kommun

Digikväll – vuxet perspektiv för trygga barn

Förändring i evenemanget: Ändring

30 sep - 18 jan
Digitalt
Fem glada ungdomar som sitter på klippor vid vatten

Digikvällar ska inspirera och ge kunskap och verktyg för mötet med unga. Foto: Unsplash

Digitala kvällar med fokus på hur vuxna kan få kunskap och verktyg i områden som berör ungdomar. Kvällarna består av föreläsningar från olika organisationer och det finns en lokal panel som berättar om sig själva och chattar med deltagarna. Inspelningarna går att ta del av i efterhand.

Digikväll

Digikvällar är ett pilotprojekt som Sölvesborgs kommun genomför som ett led i sitt trygghetsskapande och förebyggande arbete. Syftet är att ge deltagarna inspiration, tips och verktyg i områden som berör unga men även kontakt till vem de kan vända sig till framöver vid oro.

Digikvällarna består av externa föreläsare som är specialister på sina områden och en lokal panel som deltagarna kan chatta med. I den lokala panelen finns personal från olika förvaltningar, såsom skola och individ- och familjeomsorgen, IFO, men även personal från Polisen och Region Blekinge deltar.

Föreläsning en gång i månaden

De digitala kvällarna sker på torsdagar, mellan 18.30–20.15, en gång i månaden från september till december under 2021 och är gratis att delta i. Länk till varje enskild föreläsning nås genom respektive kalenderhändelse. Inspelningen från respektive kväll går att ta del av i efterhand med. Ingen anmälan krävs.

Ta del av tidigare Digikvällar i efterhand samt bra tips

Du kan ta del av tidigare Digikvällars inspelningar. Här hittar du även användbara länkar och tips kopplat till ämnet.

Om projektet

Sölvesborgs kommun genomför projektet genom medfinansiering av Folkhälsomyndigheten. Studenter på Högskolan Kristianstad kommer under handledning av kommunens folkhälsostrateg och ANDT-samordnare ansvara för utvärderingen.

Mer information
Datum: 30 september 2021 - 18 januari 2022
Tid: 18:30 - 20:15
Ort: Digitalt
Pris: Gratis

Senast uppdaterad:

Skriv ut