Sölvesborgs kommun

Kommande villatomter – Ljungaviken och Norje

Eftersom vi har mer än dubbelt så många i kö jämfört vad det kommer att släppas tomter de närmsta åren, stängdes tomtkön för Ljungaviken etapp 2B söndagen den 27 mars 2022. Du kan dock sätta upp dig i tomtkön för Norje, där vi tror att vi kommer att kunna släppa nya tomter vintern 2022/2023.

Norje, Ärtvägen/Lucernvägen

Vi har för avsikt att bygga ut ytterligare ett område intill Ärtvägen/Lucernvägen i Norje. De villatomter som tidigare funnits tillgängliga i området är nu slutsålda. Utbyggnad av infrastruktur till de nya tomterna projekteras just nu och om nuvarande plan håller, kommer detta byggas ut under hösten 2022 med försäljning av villatomter vintern 2022/2023. Vi vet inte än hur stora tomterna blir, men om du är intresserad kan du sätta upp dig i tomtkön redan nu.

Kartbild med skuggning/streck över området i Norje som är aktuellt. Illustration: Sölvesborgs kommun.


Ljungaviken etapp 2B

Det kan släppas cirka 30 stycken till villatomter i Ljungaviken tidigast år 2023. Vi har idag ungefär 75 hushåll i kö för de tomterna. Det finns alltid en chans att de som står före dig i kön hoppar av, men chansen att få köpa en tomt i Sölvesborgs kommun är större om du väljer att ställa dig i kö för ett annat område.

De 30 nya villatomterna i Ljungaviken som eventuellt kommer 2023, tillhör det område som vi kallar etapp 2B. Det område i Ljungaviken som aktuellt för etablering av ett livsstilsboende för äldre, Victoria vårdfastigheter, tillhör etapp 3 som är en annan plats. Etapp 3 har ett eget parallellt spår vad det gäller beslut, överklaganden m.m.

Möjligheten till ännu fler etapper i Ljungaviken, efter etapp 3, diskuteras också, men detta ligger isåfall troligen långt fram i tiden.

Kartbild över stadsdelen Ljungaviken. Illustration: Sölvesborgs kommun.

Kartbild över stadsdelen Ljungaviken, klicka på bilden för att öppna i större format. Illustration: Sölvesborgs kommun.


Är du intressad av en lägenhet, marklägenhet, radhus eller en färdigbyggd villa i Ljungaviken – titta gärna in på sidan med hyresvärdar och mäklare och se om de har något som kan passa dig och din familj.

Senast uppdaterad:

Skriv ut