Sölvesborgs kommun

Kommande villatomter – Ljungaviken

För de kommande villatomterna i Ljungaviken går det bra att sätta upp sig i kö för en kommunal villatomt, men efterfrågan är stor och vi har redan fler på listan än vad det kommer att släppas tomter de närmsta åren.

Det kan släppas cirka 30 stycken till villatomter i Ljungaviken tidigast år 2023. Vi har idag ungefär 70 hushåll i kö för de tomterna. Det finns alltid en chans att alla som står före dig i kön hoppar av, men chansen att få köpa en tomt i Sölvesborgs kommun är större om du väljer att ställa dig i kö för ett annat område.

De 30 nya villatomterna i Ljungaviken som eventuellt kommer 2023, tillhör det område som vi kallar etapp 2B. Det område i Ljungaviken som aktuellt för etablering av ett livsstilsboende för äldre, Victoria vårdfastigheter, tillhör etapp 3 som är en annan plats. Etapp 3 har ett eget parallellt spår vad det gäller beslut, överklaganden m.m.

Möjligheten till ännu fler etapper i Ljungaviken, efter etapp 3, diskuteras också, men detta ligger isåfall troligen långt fram i tiden.

Är du intressad av en lägenhet, marklägenhet, radhus eller en färdigbyggd villa i Ljungaviken – titta gärna in på sidan med hyresvärdar och mäklare och se om de har något som kan passa dig och din familj.

Senast uppdaterad:

Skriv ut