Sölvesborgs kommun

Föreningar

Det finns flera fotbollsföreningar i Sölvesborg, men det finns även föreningar för andra intressen. Foto: Pixabay.

Många som bor i Sverige är medlemmar i en eller flera föreningar. Det finns föreningar för olika fritidsintressen, som bland annat fotboll, och för personer som har andra saker gemensamt, till exempel att de bor i hyresrätt.

Du kan gå med i en eller flera föreningar eller starta en egen förening om du vill. Det kan vara ett bra sätt för dig eller dina barn att träffa nya vänner i Sverige. I en förening kan du till exempel hålla på med en sport eller annan aktivitet. Det finns också föreningar som vill påverka samhället på olika sätt. Det vanligaste är att man bara är medlem i sin förening. Men en förening har också alltid en styrelse, som är demokratiskt vald.

I Sölvesborg finns ungefär 170 olika föreningar för alla möjliga olika intressen. Det finns föreningar som arbetar särskilt med integration, och för fotboll, musik, dans, film, basket, historia, boxning, gymnastik, teater med mera.

Gå med i en förening

Här hittar du Sölvesborgs kommuns föreningsregister Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Ring eller mejla kontaktpersonen för den förening du är intresserad av att gå med i, så hjälper han eller hon dig.

Starta en förening

Här hittar du information om att bilda en egen förening.

Mer information

Om du har allmänna frågor om Sölvesborgs föreningsliv kan du kontakta vår föreningssamordnare. Du hittar kontaktuppgifter längre ner på den här sidan.

Om du har frågor om en särskild förening, hör med den föreningens kontaktperson.

Relaterade kontakter

Senast uppdaterad:

Skriv ut
Omsorg och stöd