Sölvesborgs kommun

Åtgärder i Sölvesborg utifrån skärpta råd om Covid-19

En animerad hand som visar stopp. I bakgrunden vårdpersonal i munskydd

Situationen fortsätter vara mycket allvarlig. Läs mer om vilka åtgärder som gäller i Sölvesborgs kommun.

På denna sida uppdaterar vi kontinuerligt de aktuella förändringar vi har i våra verksamheter kopplade till åtgärder för att minska risken för smittspridning av covid-19.

Biblioteken stängs men erbjuder hemkörning och avhämtning av förbeställda böcker. Beslut gäller tillsvidare. Mer information om biblioteken hittar du här på denna länk.

Victoriabadet stänger för besökare med undantag för utövande av professionell idrott. Beslut gäller tillsvidare.

Ishallen stänger för besökare med undantag för utövande av professionell idrott. Beslut gäller tillsvidare.

Idrottshallar och idrottsanläggningar stänger för besökare med undantag för utövande av professionell idrott. Beslut gäller tillsvidare. Kommunala utomhusanläggningar omfattas inte av beslutet.

Lokalerna är stängda för besök inomhus, men verksamheten är igång och bedrivs utåtriktat och uppsökande. Beslut gäller tillsvidare.

Missa inte när de delar med sig av sina digitala aktiviteter på Fritidsgårdarnas Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster eller Fritidsgårdarnas Instagramlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Bedriver endast individuell undervisning digitalt men ensamble undervisningen fortsätter vara vilande. Beslut gäller tillsvidare.

Stängt. Beslut gäller tillsvidare.

Ingen uthyrning av kommunala lokaler för privata fester, tillställningar och liknande (tidigare gjorda bokningar annulleras). Beslut gäller tillsvidare.

Mötesplatserna är stängda vilket innebär att alla gruppaktiviteter är inställda. Däremot erbjuds fortfarande:

  • Försäljning från Duvans café. Köp gärna med dig något gott hem, måndag – fredag kl. 09.00 – 15.00.
    För dig som bor i Duvanområdet kan vi erbjuda hemleverans.
  • Fixartjänsten. Ring och boka tid för olika vaktmästarsysslor på telefon: 0456-81 60 38
  • Guldkantstjänsten. Guldkantstjänsten har sin linje öppen onsdagar kl.10.00-12.00. Slå en signal och få en liten pratstund. Telefon: 0721- 58 18 90
  • Syservice. Vår syservice är fortsatt igång. Slå gärna en signal till någon av våra aktivitetsledare innan så att vi vet att du kommer.
  • Aktivitetsledare. Du kan alltid ringa till våra aktivitetsledare på telefon: Camilla 0456-81 69 19, Anki 0456 – 81 60 58

Sölvesborgs kommun öppnar upp för säkra besök på de boenden där hyresgästerna är fullvaccinerade. På övriga boenden väljer kommunen att avråda från besök till dess att hyresgästerna har fått fullt vaccinskydd.

Det är fortfarande lika viktigt att skydda våra äldre från covid-19. Därför måste både boende och besökare ta eget ansvar att följa de generella rekommendationerna i samhället kopplat till corona.

Läs mer om besök på särskilda boenden härlänk till annan webbplats

Medborgarkontoret har öppet för besök vardagar kl. 10-12, men nås på telefon och e-post kl. 8-16.

Telefon: 0456- 81 61 81
E-post: mbk@solvesborg.se

Om du har bokat besök utanför de begränsade besökstiderna kommer personen ner och möter dig vid ytterdörren och efter mötet följer dig ut igen. Kontakta oss annars gärna via telefon, e-post eller uträtta ärenden via våra e-tjänster. Har du brev som du ska lämna till någon i Stadshuset använd gärna brevinkastet som finns till höger om entrédörren.

Växelns telefon: 0456- 81 60 00 
E-post: info@solvesborg.se
Till e-tjänstportalenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Uppmanas att inte anordna möten i Stadshuset och minimera antalet externa möten.

Senast uppdaterad:

Skriv ut
Kommun och politik