Ta dig hit och hem

Buss står parkerad vid Resecentrum i närheten av tivolit som syns i bakgrunden.

Foto: Blekingetrafikens buss, Resecentrum.

De flesta av programpunkterna på Killebom äger rum i eller kring centrala Sölvesborg på en kort promenads avstånd. Till Sölvesborg tar du dig enkelt med buss, tåg eller bil.

P-skiva. Foto: Sölvesborgs kommun.

P-skiva. Foto: Sölvesborgs kommun.

Parkering

Länk » P-platser i Sölvesborgs stadskärna Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Observera att under Killebom så stängs delar av vår stadskärna av helt och hållet för all trafik. Det gör vi av flera skäl. Dels av trafiksäkerhetsskäl eftersom det är så många fler gående i rörelse än vad det vanligtvis är. Men också på grund av att vi i vissa fall använder ytor som annars är trafikerade, till exempel parkeringsplatser, som plats för olika arrangemang under festivalen. Men det finns fortfarande tillgängliga parkeringsplatser på gångavstånd från stadskärnan.

P-skiva

Du måste använda p-skiva om du parkerar på en plats som kräver det samt hålla tiden, annars riskerar du att få parkeringsböter. Ifall det krävs p-skiva står på skylten i anslutning till parkeringsplatsen. Du kan hämta ut en gratis p-skiva under turistbyrån och medborgarkontorets öppettider i stadshuset i Sölvesborg om du inte har en sedan tidigare.


Teckenförklaring för parkeringskartan

  • Blå – 24 timmars parkering
  • Röd – 3 timmars parkering
  • Grön – 2 veckors parkering, långtidsparkering
  • Orange – 30 minuters parkering
  • Blixt – Parkering med laddstolpe för elbil
  • I – turstinformation och medborgarkontor, här kan du under öppettiderna hämta en gratis P-skiva

Du kan också trycka på pilarna >> uppe till vänster i kartan för teckenförklaring, eller på de olika punkterna för att se vad som gäller där.

Buss

Du kan åka buss till Killebom från bland annat Hörvik, Hällevik, Nogersund, Mjällby, Bromölla, Olofström, Svängsta och Karlshamn. På bussarna tar de inte emot kontanter. Du kan betala resan med Blekingetrafikens app, ditt resekort eller med ett vanligt bankkort.
Länk » Sök din resa på Blekingetrafikens webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Tåg

Både Öresundståget och Pågatågen stannar i Sölvesborg, så om du vill åka från till exempel Kristianstad eller Malmö hittar du tidtabellen genom att söka på aktuellt datum på SJ:s hemsida Länk till annan webbplats.. Du måste köpa din biljett innan du går ombord på tåget, och ha med dig giltlig legitimation. Du kan till exempel köpa din biljett i en automat eller via SJs app.
Länk » Sök din resa på SJs webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Bil

Du hittar vägbeskrivning till Sölvesborg på Google maps Länk till annan webbplats., Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. skriv in den ort du vill köra från.

Kontakt

Om Killebom