Sölvesborgs kommun

Slutsålda områden

Sjöbodar och cyklist i Hörvik kvällstid.

Hörvik är populärt bland ”nybyggare” och på senare år har många familjer gjort byn till sin. Foto: Micko Mallo.

Här kan du läsa mer om de områden där villatomterna för tillfället är slutsålda. Det går inte att sätta upp sig i tomtkö för dessa områden.

Hörvik

Det är i Hörvik det händer! Ja, inte allt förstås men det här gamla fiskeläget är piggt och framåt, liksom i bra form. Kanske har det en del att göra med det gym som ligger precis vid kajkanten och erbjuder funktionell träning, spinning och yoga med havsutsikt? Med krogarna i hamnen som erbjuder vällagad mat och de fina strövområdena med både ängar och klippor. Sandstrand och klippbad – det är bara att välja! Det finns helt enkelt en lång rad anledningar till att Hörvik är populärt bland ”nybyggare” och på senare år har många familjer gjort byn till sin.

Förr fanns det många yrkesfiskare och ett rökeri i Hörvik. Fisketraditionen och den äldre bebyggelsen i byn är bevarad till viss del, men idag är det fritidsbåtarna som dominerar i gästhamnen och i området där det nu finns lediga villatomter har många valt att bygga sitt hus i nyfunkisstil. Hörvik är omtyckt under sommaren, av turisterna som kommer över dagen eller övernattar i husbil och av fritidshusägare som stannar hela eller delar av säsongen. Men allra högst älskad är nog byn av dem som bor här året om.

Barnomsorg och skola

I byn finns Hörviks skola och förskola där det barnen går i förskola, förskoleklass och upp till årskurs sex. Utöver Hörviks förskola finns här även dagbarnvårdare, som erbjuder pedagogisk omsorg i hemmiljö.

Fritid och kultur

Förutom det populära gymmet nere vid hamnen finns möjligheten att spela fotboll i föreningen Hörvikens IF på idrottsplatsen Gröna vallen. När förskolan och skolan stängt för dagen är du välkommen att leka på skolgårdens lekplats. Utöver den finns ett par mindre lekplatser i samhället. Byn har en aktiv hembygdsförening som anordnar aktiviteter för både stora och små.

Nära Sölvesborg och Mjällby

I egen bil tar det ungefär 15 minuter, med kollektivtrafik cirka 30 minuter och på cykel ungefär 45 minuter in till centrala Sölvesborg. Från Hörvik till Mjällby, där bland annat högstadium och en större livsmedelsbutik finns, tar det cirka 10 minuter med bil, 15 minuter med kollektivtrafik och 20 minuter på cykel.

Slutsålt!

De kommunala villatomterna på Dolinvägen i Hörvik är slutsålda.

För aktuell information om vilka tomter som är lediga just nu och karta, se lediga villatomter.

Småbåtshamnen vid Hejan, i bakgrunden ur fokus finns tre personer som är ute och går, i förgrunden finns en livboj.

Området Svarta hejan ligger mellan stadsdelen Falkvik och Valjeviken i Sölvesborg, precis vid havet. Foto: Pär Johansson.

Svarta hejan

Det är aldrig långt till havet i Sölvesborg, men i det här nya bostadsområdet har du verkligen nära till det eftertraktade vattnet. Och fastän din andra granne är ett fantastiskt fint naturreservat så har du service och barnomsorg på kort avstånd. Bokskogen och det vackra området kring Valje Herrgård är två av kommunens allra bästa godbitar – njut av dem året om!

Området Svarta hejan ligger mellan stadsdelen Falkvik och Valjeviken i Sölvesborg, precis vid havet. Det är ett nytt bostadsområde där det finns villatomter som kommunen säljer och en större tomt där ett privat företag byggt bostadsrättslägenheter.

Barnomsorg och skola

I Falkvik finns två förskolor – Bossabo som är lite större och Timotejvägen som är mindre och som också driver kommunens “nattis”, det vill säga barnomsorg för dig som arbetar natt, helg och röda dagar. Falkviksskolan har med start 2018 byggts om i etapper och kommer inom kort att ha verksamhet för barn från förskoleklass upp till årskurs sex.

Fritid och kultur

En av Sölvesborgs största och nyaste lekplatser finns i Falkvik. Lekplatsen har cirkustema och är belyst kvällstid. Det finns ett gym i Falkvik och flera olika föreningar tränar i Falkviksskolans idrottshall, bland annat fotboll och basket. I Hermans heja ligger småbåtshamn och gästhamn, där håller Sölvesborgs segelsällskap och Optimistjolleklubben till. Längst ute på udden i stadsdelen Falkvik ligger Tredenborg med sandstrand och brygga. I Valjeviken finns simhallen Victoriabadet som gränsar till Valje herrgård och naturreservat.

Nära Sölvesborgs stadskärna

Från Falkvik in till centrala Sölvesborg tar det cirka 5 minuter med både bil och kollektivtrafik via stadsbuss 1 som går en gång i timmen under dagtid. Med cykel via gång- och cykelvägen in till centrala Sölvesborg tar det strax under 10 minuter, och om du föredrar att gå 30 minuter.

Slutsålt!

De kommunala villatomterna på Lövsalsvägen i Svarta hejan är slutsålda.

För aktuell information om vilka tomter som är lediga just nu och karta, se lediga villatomter.

Båten M/S Vitaskär på väg mot Hanö. Fyra barn står vid relingen och tittar ut över hamnen i Nogersund.

Från Nogersund avgår Blekingetrafikens färjelinje till Hanö – ett av Blekinges mest populära besöksmål. Foto: Pär Johansson.

Nogersund

Vill du bo så ö-nära som möjligt så är det Nogersund som gäller. Hanö är den enda bebodda ön i Sölvesborgs vatten, men vilken ö! Dit kan du ta dig med färjan från Nogersunds hamn, året om. I Nogersund har du havet och strövområdena tätt intill men tar dig snabbt och enkelt till butiker och service i grannbyn Hällevik och i Mjällby. Här finns en hembygdsförening med stark glöd. Det är sällan tomt och släckt i deras lokaler; det bastas, stickas, lagas mat, tränas, målas och lyssnas på musik… för att nämna några exempel. Här blir livet precis så lugnt som du vill att det ska vara.

Nogersund är likt Hörvik ett av Listerlandets gamla fiskelägen. Bebyggelsen i Nogersund består mestadels av villor och marklägenheter. Härifrån avgår Blekingetrafikens färjelinje till Hanö – ett av Blekinges mest populära besöksmål.

Barnomsorg och skola

I Nogersund finns Skönabäcks förskola och dagbarnvårdare, pedagogisk omsorg i hemmiljö. Närmaste skola är Havelidens skola i Hällevik med verksamhet för förskoleklass upp till årskurs 6.

Fritid och kultur

I Nogersund finns en aktiv hembygdsförening som anordnar aktiviteter under året. Strandvallens idrottsplats med ungdomsverksamhet och friluftsbadet i Hällevik ligger på kort avstånd – byarna gränsar till varandra.

Nära Sölvesborg och Mjällby

I egen bil tar det ungefär 15 minuter, med kollektivtrafik cirka 30 minuter och på cykel ungefär 45 minuter in till centrala Sölvesborg.

Från Nogersund till Mjällby, där bland annat högstadium och en större livsmedelsbutik finns, tar det cirka 10 minuter med bil, 15 minuter med kollektivtrafik och 20 minuter på cykel.

Stadsbuss 2 från Nogersund till Mjällby och Sölvesborg går en gång i timme dagtid.


Slutsålt!

De kommunala villatomterna på Ljustervägen i Nogersund är slutsålda. Vi planerade tidigare för ett nytt område på Talmansvägen i Nogersund, men undersökningar visade att det fanns mycket höga naturvärden där.

För aktuell information om vilka tomter som är lediga just nu och karta, se lediga villatomter.

Relaterade kontakter

Senast uppdaterad:

Skriv ut