Förskola och barnomsorg

Färgglada tuschpennor står i förpackningar.

Färgglada tuschpennor. Foto: Fotograf Serny.

Sölvesborgs kommun erbjuder barnomsorg i form av förskolor, pedagogisk omsorg (familjedaghem) och fritidshem. Förskolorna i Sölvesborg är väl utspridda på kommunens olika orter. Det innebär att du endast har ett par minuter till närmaste förskola, oavsett var du bor. Ansökan till förskola sker genom Barnomsorgsportalen.

Förskolorna i Sölvesborgs kommun arbetar efter barnkonventionen och utgår alltid från barnens bästa. Om du önskar att placera ditt barn i en förskola ska du ansöka via Barnomsorgsportalen. För att enklast göra din ansökan loggar du in med ditt BankID.

Barnomsorgsportalen för val av förskola

När du besöker Barnomsorgsportalen kommer du att behöva fylla i information om vilken förskola du önskar att placera ditt barn på, ditt barns personuppgifter, kontaktinformation samt övriga uppgifter. Du behöver även registrera hushållets månadsinkomst (före skatt) i samband med att platserbjudandet godkänns.

Läs mer

Relaterade länkar
Skriv ut
Senast uppdaterad: 26 oktober 2017
Utbildning och barnomsorg

Detta är en beta-version av Sölvesborgs kommuns nya hemsida. Det betyder att den fortfarande är under uppbyggnad. Om du inte hittar det du söker kan du besöka vår gamla hemsida här.