Reflexbana på Ryssberget 12 december till 24 januari

En kille håller upp sin vänstra arm för att titta på sin träningsklocka, han har en marinblå underställströja på sig. i bakgrunden ser man en suddig bakgrund av skog och träd.

Upplev Ryssberget i en ny tillfällig reflexrunda som är öppen till och med den 24 januari 2021.

Snöra på dig skorna och ge dig ut på Ryssberget. Lördagen den 12 december öppnar en tillfällig reflexbana upp på Ryssberget. Banan som är öppen för allmänheten finns på plats under perioden 12 december fram till den 24 januari.

Start och mål

Den nya reflexbanan går mestadels genom Ryssbergets Naturreservat med start och mål vid tavlorna nedanför "grisabacken". Spring, jogga eller promenera när du vill vilken tid som helst på dygnet, välj mellan distanserna 6 km eller 11 km. Tänk bara på att hålla avstånd till varandra och inte gå eller springa i grupp, om du inte gör aktiviteten tillsammans med närmsta familjen som du bor tillsammans med.

Luften är fri - Friluftslivets år

Projektet är en del av Friluftslivets år 2021, Luften är fri. Tillstånd har beviljats av Länstyrelsen och Sölvesborgs kommun för att genomföra banan i Ryssbergets naturreservat.

Traillopp 12 december

Vill du dessutom köra banan som ett traillopp så kan du anmäla dig till ett lopp som arrangeras lördag den 12 december av Schön Coaching, anmälan görs via Raceone. Upplev den häftiga känslan med att springa trail i mörkret guidad i mörkret av reflexerna på träden.

Fler tips för en aktiv fritid

För fler tips om en aktiv fritid i coronatider har Sölvesborgs kommun sammanställt information för dig.
Läs mer om hur du kan ha aktiv fritid i Sölvesborgs kommun under pandemin.

Lägg in evenemangstips på visitsolvesborg.se

Kan du tipsa om en lämplig aktivitet som man kan göra utomhus i dessa coronatider, kanske en tipspromenad eller liknande? Som privatperson eller förening kan du själv lägga in evenemang på Visit Sölvesborg så fler har möjlighet att delta. Lägg gärna in evenemanget i visits evenemangsformulär.
Länk till visitsolvesborg.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Länk till evenemangsformulär på visitsolvesborg.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Senast uppdaterad:

Skriv ut