TIC – Trygg i centrum, ökad vuxennärvaro på stan

Ungdomar på skejtparken i Sölvesborg, ovanpå bilden syns grafiska element av smileys med hjärtan och en mobil

Järnvägsparken i Sölvesborg

Under sommaren gör Sölvesborgs kommun en insats till att öka vuxennärvaron på stan, och skapa en trygg utomhusmiljö för våra ungdomar att vistas i. TIC – Trygg i centrum, är årets sommarsatsning som Sölvesborg kommun gör i samverkan med föreningslivet.

Fyra föreningar ska skapa ökad vuxennärvaro

Sölvesborgs Softboll Club, Lörby IF, Sölvesborgs Ridklubb och Sölvesborgs Civilförsvarsföreningen kommer under fyra veckor att finnas på plats i Järnvägsparken i centrala Sölvesborg, för att öka vuxennärvaron på stan. De finns på plats varje tisdag till lördag, från klockan 16.00, under vecka 30-33.

Föreningarna har sin bas i järnvägsparken, men tar även sina vandringsrundor till olika platser i centrala Sölvesborg. I järnvägsparken kommer det att finnas aktivitetsutrustning att låna, möjlighet att ladda telefoner, skönt häng för snack, samt lite olika prova på aktiviteter!

Vecka 30-33, tisdagar-lördagar från kl. 16

Under vecka 30-33 delar bemannar de fyra olika föreningarna järnvägsparken enligt följande schema.
Med reservation för eventuella förändringar i schemat.

v.30 Sölvesborg Softboll Club

Vecka 30 finns Sölvesborg sofboll club i järnvägsparken för skönt häng och möjligheten att prova baseboll. Vad gör en pitcher och slagman? Hur använder man deras utrustning; slagträ, handske, boll mm på rätt sätt?
Häng med våra svenska mästare och hör hur det känns att vara bäst i Sverige på baseboll!

v.31 Lörby IF

Denna vecka är Lörby IF på plats i järnvägsparken för att göra sommaren trygg och rolig. Så klart hänger vi, men det finns också möjlighet att testa fotboll på många olika sätt! Dribbla, kolla hur hårt du kan skjuta, träffa en viss yta med mera.

v.32 Sölvesborgs Ridklubb

Vecka 31 finns Sölvesborgs Ridklubb på plats i järnvägsparken. De hjälper till att fylla veckan med många aktiviteter och sköna samtal. Ta chans att fråga proffsen hur ett liv med häst kan vara, kanske hur man kan bygga sina egna hinder och pimpa en häst?

v.33 Sölvesborgs Civilförsvarsförening

Vad gör man inom Sölvesborgs Civilförsvarsförening? Kom till järnvägsparken så berättar de mer. Hur fungerar en hjärtstartare och vad är egentligen en krislåda? Ja det finns mycket att lära. Så häng på och aktivera dig tillsammans med dem och all den utrustning som vi har på plats i järnvägsparken.

Givetvis kommer Sölvesborgs kommun att följa rekommendationer från Folkhälsomyndigheten anpassat till Corona, och säkerställa miljön så att vi inte ökar smittspridningen.

Kontakt

Anders Borgman
Säkerhets- och brottsförebyggande samordnare, Sölvesborgs kommun
0456-81 62 32
anders.borgman@solvesborg.se

Senast uppdaterad:

Skriv ut