En festlig vecka med tåg, musik och gott till kaffet


Årets Killebomvecka är som vi alla vet, tyvärr inställd. Vi vill dock att våra äldre som bor på särskilda boenden ska få en festlig vecka ändå.

Lions brukar köra med sitt tåg under Killebom och Bert Norlin som är aktiv i Lions ställde en fråga till kommunen om vi var intresserade av att erbjuda de äldre att få åka med Lionståget trots att det inte blir någon Killebomfestival. Givetvis blev vi glada och tackade ja.

För Lions känns det självklart att vi satsar på de äldre som bor på boendena. Det är flera av dem som skänkt saker till vår Second Handbutik. Det är genom försäljningen av det de skänkt som vi ahr pengar som gör att vi kan bjuda tillbaka. På ett sätt kan man säga att det är de själva som betalt för det vi gör, säger Bert Norlin, Lions Club Sölvesborg.

Lionståget tog idag med de boende på Falkalyckan på en tur till stan. Flera njöt av att känna igen omgivningarna och något som speciellt uppskattades var att de fick se havet berättade Filip Mathisson som är enhetschef på Falkalyckan.

Även om vi har havet nära Falkalyckan så är det inte att man tänker på det. Det var härligt att se hur våra boende uppskattade att få se det på nära håll när vi åkte vid hamnen och bron, säger Filip Mathisson, Enhetschef Falkalyckan.

Även barnen på förskolorna får en åktur

Utöver att de som bor på våra särskilda boende erbjuds att åka med Lionståget får barnen på våra förskolorna också åka en tur. Bert berättar att mellan körningarna som de har på boendena så lägger de in åkturer för barnen som är på förskolorna.

Smarrig fika i det gröna

Inte nog med att det blev en åktur med Lionståget, det bjuds även på hembakat till kaffet. Efter turen samlas man nämligen i trädgården för att njuta av nybakat. Även detta bjuder Lions på. Det på grund av Coronaviruset som man är ute men det är inte utan att kaffet smakar lite extra gott när det avnjuts ute.

Festivalstämning med musikunderhållning

Under veckan är även Christina Nordin (Mötesplatschef) och Lukas Wägbo (Aktivitetssamordnare) ute på samtliga boende och underhåller med musik och sång. Allt för att göra dagarna lika festliga som de brukar vara under Killebom.

Tack Lions Club Sölvesborg

Sölvesborgs kommun vill rikta ett varmt tack till Lions för allt engagemang. Era insatser för våra äldre skänker så mycket glädje!

Senast uppdaterad:

Skriv ut
Sidan publicerad av: Webbadministratör kommunikationskontoret