Vad vill du göra på Havsudden?

Ett litet barn tillsammans med en vuxen. Foto: Scandinav bildbyrå.

Vad vill du och din familj göra på Havsudden? Foto: Scandinav bildbyrå.

Havsudden i Sölvesborg är en plats där många rör sig, särskilt under våren och sommaren: tar promenader med hunden, spelar boule, använder vårt soldäck. Vi tycker det är roligt att Havsudden redan idag är så populär, men vi skulle vilja göra platsen ännu bättre för våra medborgare och besökare i alla åldrar i Sölvesborg.

Det har i omgångar diskuterats vad mer man skulle kunna göra på Havsudden. Varierade förslag har presenterats i olika forum. Det underlag som nu samlas in från medborgarna kommer att lämnas över till de förtroendevalda politikerna att ta ställning till. Vi håller er sedan uppdaterade via kommunens hemsida och sociala medier när det händer något nytt i ärendet.

Undersökningen pågår fram till onsdagen den 22 juli. Vi hoppas att få in många svar från både unga och äldre, så gör gärna undersökningen tillsammans med ditt barn om han eller hon inte kan läsa än, och tipsa folk du känner om att vara med.

Läs om platsens förutsättningar nedan och besök med fördel Havudden för att bilda dig en uppfattning om du inte känner till platsen sedan tidigare, innan du deltar i undersökningen.

En person håller ett bouleklot. Foto: Scandinav bildbyrå.

I närheten av Havsudden finns redan idag boulebanor. Foto: Scandinav bildbyrå.

Två barn äter glass. Foto: Scandinav bildbyrå.

Inte långt från Havsudden finns möjlighet att köpa glass. Foto: Scandinav bildbyrå.

Två ungdomar sitter på en parkbänk. Foto: Scandinav bildbyrå.

Fyra årstiders park ligger inte heller långt ifrån Havsudden. Foto: Scandinav bildbyrå.

Platsens förutsättningar

Havudden ligger vid brofästet, på Sölvesborgssidan mellan Fyra årstiders park och Slottsområdet. Det är den udde som markerad med en röd kartnål nedan på Google maps som är Havsudden.

Tyvärr är platsen inte lämplig att bada på, på grund av vattenkvalitén, och marken kan inte bära upp en byggnad med alltför tung konstruktion. Vi har också gjort bedömningen att det inte passar att bygga en lekplats här, eftersom det redan finns en stor lekplats centralt, mittemot järnvägsstationen, och en på andra sidan bron i Ljungaviken. Sölvesborgs kommun äger marken på Havsudden. Den restaurang som står där idag har ett tillfälligt tillstånd att vara där.

Om undersökningen

Fråga 1-4 handlar om inriktning för Havsudden och där kan du välja ett svarsalternativ, fråga 5-8 går ner i detalj, där kan du välja flera alternativ och även skriva egna förslag, och fråga 9 lämnar plats för övriga kommentarer. Alla frågor är obligatoriska att svara på förutom fråga 9. Alla obligatoriska frågor har "vet inte" som svarsalternativ.

Havsudden ligger vid brofästet, mellan Fyra årstiders park och Slottsområdet. Karta: Google maps.

Havsudden ligger vid brofästet, mellan Fyra årstiders park och Slottsområdet. Karta: Google maps.

Här deltar du i undersökningen om Havsudden

1. Vad tycker du om temat hälsa och rörelse på Havsudden? Du kan välja ett alternativ. * (obligatorisk)
1. Vad tycker du om temat hälsa och rörelse på Havsudden? Du kan välja ett alternativ.

2. Vad tycker du om temat kultur och upplevelser på Havsudden? Du kan välja ett alternativ. * (obligatorisk)
2. Vad tycker du om temat kultur och upplevelser på Havsudden? Du kan välja ett alternativ.

3. Vad tycker du om temat mat och dryck på Havsudden? Du kan välja ett alternativ. * (obligatorisk)
3. Vad tycker du om temat mat och dryck på Havsudden? Du kan välja ett alternativ.

4. Vad tycker du om temat park och natur på Havsudden? Du kan välja ett alternativ. * (obligatorisk)
4. Vad tycker du om temat park och natur på Havsudden? Du kan välja ett alternativ.

5. Vilka aktiviteter på temat hälsa och rörelse skulle du vara intresserad av att delta i på Havsudden? Du kan välja flera alternativ. * (obligatorisk)
5. Vilka aktiviteter på temat hälsa och rörelse skulle du vara intresserad av att delta i på Havsudden? Du kan välja flera alternativ.


6. Vilka aktiviteter på temat kultur och upplevelser skulle du vara intresserad av att ta del av på Havsudden? Du kan välja flera alternativ. * (obligatorisk)
6. Vilka aktiviteter på temat kultur och upplevelser skulle du vara intresserad av att ta del av på Havsudden? Du kan välja flera alternativ.


7. Vad för typ av restaurang eller matställe skulle du kunna tänka dig att beställa mat och dryck från på Havsudden? Du kan välja flera alternativ. * (obligatorisk)
7. Vad för typ av restaurang eller matställe skulle du kunna tänka dig att beställa mat och dryck från på Havsudden? Du kan välja flera alternativ.

8. Vad på temat park och natur skulle du vilja fanns på Havsudden? Du kan välja flera alternativ.  * (obligatorisk)
8. Vad på temat park och natur skulle du vilja fanns på Havsudden? Du kan välja flera alternativ.


Senast uppdaterad: 24 juni 2020

Skriv ut