Det råder inget eldningsförbud i Blekinge

Eldningsförbudet hävs från och med onsdag 29 april kl. 16.00

Länsstyrelsen har beslutat att eldningsförbudet som gällt i länet sedan den 17 april hävs från och med onsdag 29 april klockan 16.00. Det betyder dock inte att några större majbrasor och valborgsfiranden är aktuella.

Kommande väderprognos med en del regn och mulet väder har gjort att brandrisken minskat och det nu är möjligt att elda. Länsstyrelsen har därför beslutat att häva eldningsförbudet från och med onsdag den 29 april. Beslutet är taget i samråd med länets räddningstjänster.

Inga större majbrasor och sammankomster på grund av corona

Det är från klockan 16.00 idag onsdag fritt fram att grilla och elda igen. Men då sammankomster på över 50 personer med anledning av coronapandemin fortfarande är förbjudna kommer de större majbrasorna under Valborg inte att tändas.

Viktig information

Räddningstjänsten påminner även om att den som tänder en eld också har ansvar för att släcka denna. Tänk på att hålla tillräckliga avstånd till fastigheter och ha tillgång till släckredskap om elden skulle sprida sig. All eldning sker på egen risk och kan innebära straffansvar, trots att länsstyrelsen inte föreskrivit om eldningsförbud.

Mer information om aktuella beslut om eldning hittar du på Länsstyrelsen webbsida.länk till annan webbplats

Senast uppdaterad: 29 april 2020

Skriv ut