Såhär smyckar vi staden inför påsk

De traditionsenliga påskträden på Stortorget med dekorationer i tyll. Foto: Sölvesborgs kommun.

De traditionsenliga påskträden på Stortorget med dekorationer i tyll förra året. Foto: Sölvesborgs kommun.

Färgglad tyll, ägg i trä och påsktuppar på Stortorget – såhär kommer vi att smycka staden inför påskhelgen. Sölvesborgs kommun och Handelsföreningen gör utsmyckningen av staden i samverkan. Handelsföreningen står bland annat för kostnader för material, och kommunens verksamheter har tillverkat dekorationerna.

Påskdekorationer i tyll och trä

På Stortorget kommer vi att sätta upp färgglada vippor i tyll som arbetsmarknadsenheten gjort. Arbetsmarknadsenheten är en kommunal verksamhet för dem som av olika anledningar behöver extra stöd eller vägledning för att komma vidare till arbete eller utbildning. Påskträden med tylldekorationer har blivit en tradition i Sölvesborg och de flesta tyllvipporna återanvänds från år till år.

Vi kommer också att sätta ut påsktuppar i trä, som är gjorda av daglig verksamhet. Daglig verksamhet är också en kommunal verksamhet, för personer med psykiska funktionsnedsättningar.

Fjäderfritt och djurvänligt

Sedan flera år tillbaka är Sölvesborgs kommun och Handelsföreningens påskdekorationer fjäderfria. Man har valt bort fjädrar som påskpynt eftersom det finns risk att fåglarna de kommer ifrån utsatts för onödigt lidande. För att inte riskera att bidra till detta har man istället valt mer djurvänliga alternativ. Det kan finnas enskilda handlare som utanför och/eller i sina butiker på eget initiativ dekorerar med och/eller säljer påskfjädrar. Det är isåfall deras eget beslut och inget som varken kommunen eller Handelsföreningen är inblandade i.

Konst i butikernas skyltfönster

Det finns även på Handelsföreningens intiativ planer på att upplåta hela eller delar av vissa butikers skyltfönster till lokala konstnärer, så att vi får en liten konstrunda trots att Sölvesborgs traditionsenliga "Konstexplosion" är inställt. Håll utkik i butikernas skyltfönster om du är nyfiken!

Vårplanteringar

Sölvesborgs kommuns parkenhet har ansvaret för vårplanteringarna. Följ gärna parkenheten på Instagram för att se vad de har på gång just nu.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Senast uppdaterad:

Skriv ut