Kombimodellen – studera till lärare med lön

Bild

Foto: Högskolan Kristianstad. Ezgi Tümsa läser den arbetsplatsintegrerade grundlärarutbildningen.

Nu kan du som vill bli lärare studera med lön! Sölvesborgs kommun erbjuder en person chansen att jobba halvtid och samtidigt läsa till lärare på Högskolan Kristianstad i en ny form av lärarutbildning. Ansökan kan göras 16 mars till 15 april.

Kombimodellen

Högskolan Kristianstad och kommuner i regionen har tillsammans tagit fram ett utbildnings- och arbetskoncept där vi kan ge dig en unik möjlighet att läsa till lärare med månadslön. Sölvesborgs kommun erbjuder en plats för dig som vill läsa en arbetsintegrerad lärarutbildning, där du arbetar i en klass i årskurs 4-6 (grundlärarutbildning) på någon av våra grundskolor. Vi kallar detta kombimodellen. Låter detta lockande?

Så funkar det

Du kombinerar dina studier med arbete som lärare i Sölvesborgs kommun och får lön under hela studietiden. Anställningen består av 50 procent undervisning fördelat på tre bestämda dagar i veckan. Under två veckodagar studerar du på högskolan tillsammans med dina studiekamrater. Under din studietid är du knuten till Sölvesborgs Kommun och anställningsavtal skrivs varje år, under förutsättning att du klarar dina studier vid högskolan Kristianstad. Lönen kommer att ligga kring 18 000 kronor per månad före skatt och du kan även ansöka om studiestöd från CSN.

Detta är vårt erbjudande

  • Du kan finansiera dina lärarstudier
  • Du får månadslön under hela året, även under lov och ledigheter
  • Du blir en av de första i södra Sverige som tar lärarexamen med den unika kompetens som denna kombination ger
  • Vi ger dig stöd i form av mentorskap av legitimerad lärare på din arbetsplats
  • Efter examen kan du ansöka om lärarlegitimation
  • En unik möjlighet att kunna förankra dina studier med verksamheten på skolan, samtidigt som du tar med dig erfarenheter från ditt arbete som lärare till studierna vid högskolan
  • Du kan ansöka om studiestöd från CSN

Utbildningens innehåll

Grundlärarutbildningen omfattar 240 högskolepoäng och leder till en grundlärarexamen på avancerad nivå. Studietakten är på 75 procent och studierna pågår sammanlagt 10 terminer. Utbildningen ger dig behörighet att undervisa i grundskolans årskurs 4–6 och i ämnena svenska, engelska, matematik samt biologi, fysik, kemi och teknik. Utöver dessa ämnen studerar du utbildningsvetenskap och genomför handledd verksamhetsförlagd utbildning (VFU).

Så här ansöker du

För att bli antagen till denna kombination av arbete och utbildning måste du söka och uppfylla kraven både för anställning i Sölvesborgs kommun och studier på högskolan Kristianstad. Antagningen och rekryteringen sker under våren 2020

Mellan den 16 mars och 15 april kan du söka tjänsterna hos oss och söka till utbildningen. Tänk på att du alltså ska ansöka till både oss på kommunen, och till högskolan.

  • Arbetet söker du via sidan "Offentliga jobb eller Platsbanken". Bifoga CV och personligt brev och vi kommer att uppdatera här vad som mer kan behövas till din jobbansökan.
  • Utbildningen söker du via Högskolan Kristianstad webbplats, där väljer du den anmälan som gäller för Sölvesborg, om det är här du önskar arbeta. Läs mer på Högskolan Kristianstads webbplats.

Kontakta oss

Frågor om lärararbetet

Välkommen att höra av dig till oss om du har frågor.
Per Theorin, Verksamhetschef grundskola och förskola, per.theorin@solvesborg.se
eller Kristina Eriksson, Samordnare, kristina.eriksson@solvesborg.se

Frågor om utbildningen

Mer information hittar du på Högskolan i Kristianstads webbplats.

Grundlärare

www.hkr.se/program/grundlarare-arbetsplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Ämneslärare

www.hkr.se/program/amneslarare-arbetsplatslänk till annan webbplats

Senast uppdaterad:

Skriv ut