Årets eldsjäl, årets kvinnliga och manliga idrottare samt årets lag - i år har Sölvesborg många nomineringar på Blekinge idrottsgala

Ett collage med bilder på Mjällby AIF, Sölvesborgs Firehawks, Emma Nilsson, Max Watson, Tina Andersson samtliga nominerade till pris på Blekinge Idrottsgala

Mjällby AIF, Sölvesborg Firehawks, Emma Nilsson, Max Watson, Tina Andersson, samtliga är nominerade på Blekinge Idrottsgala

Till årets idrottsgala är flera av nomineringarna på personer eller lag från Sölvesborg. Fantastiskt roligt tycker vi.

Tina Andersson, Danskompaniet är nominerad i kategorin årets eldsjäl.

Motiveringen till nomineringen lyder:
”Tina är grundstommen i föreningen och har varit med sedan bildandet 2003. Lägger ner hjärta och själ kring showerna – där bland annat manusförfattandet är en viktig del. Ödmjuk, bjuder på sig själv och är väldigt omtyckt! Tina håller ihop en förening med många engagerade ledare, som har en positiv utveckling och shower som drar fulla hus”.

Emma Nilsson, Sölvesborgs golfklubb är nominerad i kategorin årets kvinnliga idrottare.

Motiveringen till nomineringen lyder:
Sölvesborgsgolfaren Emma hade ett framgångsrikt 2018 med seger i Belgien och totalseger på Europatourens så kallade undertour, LET Acess Series. Detta innebar att hon blev utsedd till Årets Kvinnliga Idrottare vid Idrottsgalan ifjol. Under 2019 har utvecklingen fortsatt och Emma har stabiliserat sig på en markant högre nivå i och med att hon numera spelar på Ladies European Tour. Hon slutade 2019 på en fin 26:e-plats på rankingen och noterade bland annat tre topp-10-placeringar.

Max Watson, Mjällby AIF är nominerad i kategorin årets manliga idrottare.

Motiveringen till nomineringen lyder:
”Ratad och bänkad i Jönköping. En självklar startspelare på Listerlandet. Mjällby AIF:s säsong var ett nytt kapitel i fotbollssagan som aldrig verkar ta slut och mittbacken som spelade 29 av 30 möjliga matcher, en avstängning ställde till det, var en starkt bidragande anledning till avancemanget”.

Mjällby AIF och Sölvesborg Firehawks är båda nominerade i kategorin årets lag.

Motiveringarna till nomineringarna lyder:
Mjällby AIF: Mjällby har gjort det igen! För andra året i rad vann laget serien och är nu klara för Allsvenskan 2020. Efter en knackig inledning med tre förluster på de fyra första matcherna fick laget ordning både på försvars- och anfallsspelet och vann sju matcher i rad. Den gula elvan har under året verkligen agerat som ett lag där alla hjälps åt och ingen ger upp förrän domaren satt pipan i munnen. Otaliga poäng har säkrats under de sista spelminuterna och vändningen (0-2 till 3-2) på stopptid hemma mot Dalkurd symboliserade den framgångsrika säsongen väl.

Sölvesborg Firehawks: Basebollaget från Sölvesborg tog SM-guld redan 2017 och upprepade nu den bedriften 2019 när man krossade Rättvik Butchers i SM-finalen. Finalen, som slutade 11-3 och 15-0, spelades på hemmaarenan Deer Creek Park. Coachen Daniel Johnsson lotsade först sina grabbar till serieseger och i slutspelet var det inget snack – Firehawks är Sveriges bästa baseballag!

Stort grattis till era fina nominering och lycka till på idrottsgalan.*

*Idrottsgalan i Blekinge går av stapeln fredagen den 7 februari på Blekinge Convention Center i Ronneby.

Senast uppdaterad:

Skriv ut
Sidan publicerad av: Webbadministratör kommunikationskontoret