Resultat i intressekollen för nytt villaområde i Mjällby

Förskolan Midhall i augusti 2019, det planerade nya vilaområdet ligger snett bakom förskolan. Foto: Sölvesborgs kommun.

Förskolan Midhall i augusti 2019, det planerade nya vilaområdet ligger precis intill, snett bakom förskolan. Foto: Sölvesborgs kommun.

Tack till er som tog er tid att svara i intressekollen för ett nytt villaområde i Mjällby. Den är nu avslutad, och vi fick in 43 svar. Det finns 26 villatomter i den aktuella planen.

Frågan vi ville ha svar på i intressekollen var:

“Om du skulle kunna tänka dig att bygga villa i Mjällby, när ungefär är det aktuellt för dig att börja bygga?”

15% av de svarande skulle kunna tänka sig att bygga villa i det nya området i Mjällby inom mindre än 1 år, 14% inom 1 år, 19% inom 2 år, 19% inom 3 år, 7% inom 4 år, 14% inom 5 år och 12% inom mer än 5 år.

Om du vill se diagrammet större finns det även som PDF-fil nedan.


Det finns redan en färdig och beslutad detaljplan för området, vilket innebär att om politiska beslut tas om investering och upprättande av tomtkö så kan kan det relativt snart bli aktuellt med start för försäljning av tomterna.

Här kan du läsa mer om det planerade nya villaområdet i Mjällby i Sölvesborgs kommun.

Nyhetsbrev och hem- och boendemässa

Funderar du på att flytta till Sölvesborg, eller bor du redan här och skulle vilja flytta inom kommunen till en ny lägenhet, en marklägenhet eller ett radhus? Då kanske du är intresserad av Sölvesborgs kommuns nyhetsbrev på temat bygga och bo, och vår hem- och boendemässa på Slottslängorna i mars.

Relaterade kontakter

Senast uppdaterad: 09 januari 2020

Skriv ut