Julbelysning och dekorationer

Illustration av belysningen på järnvägsstationen. Illustration: Blachere Illumation Sweden.

Illustration av belysningen på järnvägsstationen. Illustration: Blachere Illumation Sweden.

Snart är advent, lucia och julen här och i Sölvesborg har vi hunnit få upp en del belysning och dekorationer. Nytt för i år är att det blir julbelysning även på stationshuset.

Illustration av belysningen på järnvägsstationen, sett från andra tåget. Illustration: Blachere Illumation Sweden.

Illustration av belysningen på järnvägsstationen, sett från tåget. Illustration: Blachere Illumation Sweden.

Eftersom järnvägstationen är ett byggnadsminne från 1899 har vi fått ansöka om och fått tillstånd av Länstyrelsen för att sätta upp belysningen. Även Trafikverket har gett sitt tillstånd.

Förra året förstärkte vi julkänslan med ytterligare belysning vid Blekingeporten och runt Stortorget. Dessa dekorationer, till exempel vid fontänen Ask och Embla, kommer vi att ha även i år. Det blir även mer belysning till julgranen på Stortorget. Smyckningen av centrala Sölvesborg görs i samarbete mellan Sölvesborgs kommun och Handelsföreningenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Nedan ser du en film som spelades in förra året och som visar bland annat Stortorget, Södergatan och Ask och Embla med julbelysning.


På flera ställen utanför centrala Sölvesborg finns julgranar som Sölvesborgs kommun levererar dit. I vissa av byarna hjälper hembygdsföreningen till att dekorera granen.

En del belysning i kommunen kommer att finnas kvar som vinterbelysning även under januari och februari månad. Välkommen att uppleva Sölvesborg i jul och i vinter!

Relaterade kontakter

Senast uppdaterad: 26 november 2019

Skriv ut