Tre timmars gratis parkering i centrala Sölvesborg

Parkerade bilar. Foto: Sölvesborgs kommun.

Parkerade bilar. Foto: Sölvesborgs kommun.

Visste du att du får parkera gratis i centrala Sölvesborg i upp till tre timmar? Du behöver bara komma ihåg att använda en p-skiva, som du kan hämta ut på medborgarkontoret i stadshuset om du inte har en sedan tidigare.

Beslutet att utöka tiden till tre timmar från två som det var tidigare togs i byggnadsnämnden i våras, och började gälla i augusti i år. Då hade även skyltarna vid parkeringsplatserna som berörs hunnit bli uppdaterade.

Nedan ser du en film som handlar om de gratis tre timmars-parkeringarna i Sölvesborg och visar delar av vår stadskärna. Musiken i videoklippet är låten Campfire av gruppen Scandinavianz (CC-BY)länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Såhär fungerar p-skivan

På p-skivan ställer du in när du parkerat, avrundat till närmsta följande halv- eller heltimme, så att det går att se hur länge du stått där. Ifall du parkerar på en plats där det bara är p-skiva vissa tider och du kommer innan dess, så ställer du in klockslaget då kravet på p-skiva börjar gälla. Du placerar p-skivan i vindrutan, så att den är lätt att läsa av utifrån. Du får sedan inte ändra klockslaget om du inte flyttar bilen.

Du måste använda p-skiva om du parkerar på en plats som kräver det samt hålla tiden, annars riskerar du att få parkeringsböter. Du kan hämta ut en gratis p-skiva under medborgarkontorets öppettider i stadshuset i Sölvesborg om du inte har en sedan tidigare. Här hittar du en vägbeskrivning till medborgarkontoret (Google maps).länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Gångfartsområde

Kom även ihåg att det finns områden i centrala Sölvesborg som är gångfartsområde, vilket i korthet innebär att den som kör ska anpassa sig till de gående. Du kan läsa mer om gångfartsområden på den här länken till Transportstyrelsens hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Karta över parkeringsplatser

Förutom på skyltarna i anslutning till parkeringsplatserna, så kan du se på vilka ställen i Sölvesborg det är tre timmars parkering och var andra regler gäller på kartan som du hittar på den här länken.

Relaterade kontakter

Senast uppdaterad: 30 september 2019

Skriv ut