Skolstart höstterminen

Möllebacksskolan i centrala Sölvesborg. Foto: Henrik Ivansson

Bilden föreställer Möllebacksskolan i centrala Sölvesborg, men datumen gäller alla skolor i kommunen. Foto: Henrik Ivansson

I Sölvesborgs kommun börjar grundskolorna onsdagen den 21 augusti 2019. Gymnasiet Furulundsskolan har sin skolstart onsdagen den 21 augusti om du ska börja årskurs 1, medan årskurs 2 och 3 på Furulundskolan börjar torsdagen den 22 augusti. Flera av vuxenutbildningens kurser börjar måndagen den 19 augusti. Svenska för invandrare (SFI) börjar fredagen den 12 augusti.

Höstterminen pågår till den 20 december om du går i grundskolan eller i gymnasiet.

Det är höstlov vecka 44 (28 oktober - 1 november) för både grundskolan och gymnasiet, men olika datum under terminen för studiedagar beroende på om du går i grundskolan eller gymnasiet.

Här hittar du läsårstiderna 2019 med information om lov och ledigheter för grundskolorna i Sölvesborg.

Här hittar du läsårstiderna för gymnasiet Furulundskolanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, och här finns även information om första skoldagen för terminen för dig som ska börja eller går på Furulundsskolanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Flera av vuxenutbildningens kurser börjar måndagen den 19 augusti. Svenska för invandrare (SFI) börjar fredagen den 12 augusti. På vuxenutbildningen ser upplägget med lov och ledigheter med mera lite annorlunda ut, du hittar mer information på deras hemsida.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Skolskjuts

Här hittar du tiderna gällande skolskjuts till grundskolanöppnas i nytt fönster

Senast uppdaterad: 21 augusti 2019

Skriv ut