Hälleviks hamn har fått internationella miljöutmärkelsen Blå Flagg

Hälleviks hamn

Hälleviks hamn

Hälleviks hamn är den enda hamnen i Blekinge som blev en av de tjugo platser i Sverige som fått den internationella utmärkelsen Blå Flagg. För att få hissa Blå Flagg måste man uppfylla kriterier inom områdena vattenkvalitet, miljö, säkerhet och service.

Sedan 1994 har blåa flaggor hissats i Sverige för hamnar och stränder som uppfyller högt ställda krav på miljö och säkerhet. Utmärkelsen är internationell och Blå Flagg hissas i 45 andra länder och på över 4 000 stränder.

Man måste årligen ansöka om utmärkelsen och i år fick Hälleviks hamn den åtråvärda utmärkelsen. Flaggan är en kvalitetsstämpel för besökare vad de kan förvänta sig när de besöker Hälleviks hamn, en utmärkelse som även är internationellt känd bland turister.

Hälleviks hamn

Hamnen ligger centralt i byn och kan numera stolt presentera sig som enda Blå Flagg hamnen i Blekinge. I byn, i nära anslutning till hamnen, kan man spela tennis, bangolf, besöka havsbad eller friluftsbad, gallerier och fiskmuseum. Alla förnödenheter i form av livsmedelsaffär, fiskaffär, restauranger, hotell och ställplatser för husbilar finns också inom nära avstånd till den hissade flaggan.

Relaterade länkar

Senast uppdaterad: 23 juli 2019

Skriv ut