Såhär smyckar vi staden inför påsk

De traditionsenliga påskträden på Stortorget med dekorationer i tyll. Foto: Sölvesborgs kommun.

De traditionsenliga påskträden på Stortorget med dekorationer i tyll. Foto: Sölvesborgs kommun.

Färgglad tyll, ägg i trä, kvastar och påsktuppar på Stortorget – så smyckar Sölvesborgs kommun och Handelsföreningen staden inför påskhelgen.

Påskdekorationer i tyll och trä

På Stortorget har vi satt upp färgglada vippor i tyll som syservice på arbetsmarknadsenheten gjort. Påskträden med tylldekorationer har blivit en tradition i Sölvesborg och de flesta tyllvipporna återanvänds från år till år.

Daglig verksamhet har tillverkat kvastar av grenar, och i Södergatans planteringar med påskliljor och tulpaner finns mönstrade färgglada ägg i trä. En nyhet för i år är att vi också har cirka en och halv meter stora dekorationer som föreställer påsktuppar på Stortorget.

Missa inte heller de blommande körsbärsträden och alla vårplanteringar runtom i kommunen. Vid infarten till Mjällby blommar till exempel tusentals påskliljor.

Fjäderfritt och djurvänligt

Sedan flera år tillbaka är Sölvesborgs kommun och Handelsföreningens påskdekorationer fjäderfria. Man har valt bort fjädrar som påskpynt eftersom det finns risk att fåglarna de kommer ifrån utsatts för onödigt lidande. För att inte riskera att bidra till detta har man istället valt mer djurvänliga alternativ.

Det kan finnas enskilda handlare som utanför och/eller i sina butiker på eget initiativ dekorerar med och/eller säljer påskfjädrar. Det är isåfall deras eget beslut och inget som varken kommunen eller Handelsföreningen är inblandade i.

Passa på att shoppa och besöka Konstexplosion

Ta en gärna en runda på skärtorsdagen och spana in alltihop, för senast då kommer alla påskdekorationer att vara uppe. Passa på att shoppa, äta och strosa i vår mysiga handelsstad och besöka det som passar dig i kulturarrangemanget Konstexplosions program. Här hittar du programmet för Konstexplosion och butikernas öppettider.

Faktaruta

Arbetsmarknadsenheten med grupperna syservice, naturvårdslaget, servicelaget, kreativum och växthuset är för dem som av olika anledningar behöver extra stöd eller vägledning för att komma vidare till arbete eller utbildning.

Daglig verksamhet erbjuder en meningsfull sysselsättning för personer med psykiska funktionsnedsättningar.

Både arbetsmarknadsenheten och daglig verksamhet är kommunala verksamheter.

Handelsföreningen samverkar med Sölvesborgs kommun på flera olika sätt. Till exempel har vi projektet Handel i Sölvesborg tillsammans, där även Fastighetsägarna medverkar.

Samarbete mellan Sölvesborgs kommun och Handelsföreningen

Utsmyckningen av staden inför påsk är ett samarbete mellan Sölvesborgs kommun och Handelsföreningen.

Relaterade kontakter

Senast uppdaterad: 18 april 2019

Skriv ut