Sportbaren på Falkalyckan är invigd

Det var en välfylld sportbar som invigdes den 29 mars på demensboendet Falkalyckan. Många av de boende fanns på plats tillsammans med personal, press, representanter från Lions, politiker och Jesper Johansson målvakt i Mjällby AIF som var speciellt inbjuden för att officiellt öppna baren.

Lokal att använda till mycket

Tanken med lokalen där baren finns är att den ska anpassas till många olika arrangemang.

- Många av de som bor på Falkalyckan har av olika anledningar svårt att ta sig ut i samhället och vi vill därför ta samhället hit, berättar enhetschef Eva Arntzen. Vi kommer tex att titta på olika sportarrangemang som tex Mjällbys matcher på storbild. Under Killebom kommer vi att livesända när tex Black Jack spelar på torget. Då kommer det att vara dansbana här. När det är marknad i stan så ska vi ha marknad här. Vi har ett marknadsstånd, poppar popcorn, friterar munkar för att även dofterna ska göra att man känner av att det är marknad. Vi vill arbeta med alla sinne och erbjuda dofter, smaker och ljud som tillhör de olika aktiviteterna.

Robert Lindén som är ordförande i Omsorgsnämnden lämnar över en signerad matchboll som rekvisita att ha i Sportbaren. Lions representeras av Bert Nolin, Christina Bengtsson och Margareta Sjödahl. Lions har under 4 år gjort punktinsatser inom Omsorgen just för att ge lite extra guldkant.

- Vi är glada över att kunna sprida glädje. Här ser mysigt ut, säger Bert. Just i detta fallet har vi bidragit med rekvisita att skapa rätt stämning i barnen. En darttavla hör en Sportbar till. Gamla fina skridskor att hänga på ett lämpligt ställe och boxhandskar lämnas över till en tacksam personal.

Målvakt Jesper Johansson önskar de boende stort nöje med den nya sportbaren och överlämnar en signad matchtröja från Mjällby AIF:s A lag att pryda baren med.
- Så här vill jag också ha det när jag blir gammal, säger han innan han klipper bandet och förkunnar att baren nu är öppen.

Det serveras cider, lättöl och bubbelvatten och bjuds på goda snacks.

Jesper Johansson hann även får en liten pratstund med Reid som berättar att han också spelat fotboll i Mjällby AIF, det var dock några år sedan.
- Jag hade nr. 2 på min tröja när jag spelade, berättar Reid för Jesper. Det är härligt att höra när de pratar fotbollsminnen tillsammans.

Stämning är uppsluppen när jag lämnar lokalen och jag är övertygad om att här kommer man att ha många roliga stunder tillsammans.

Senast uppdaterad: 02 april 2019

Skriv ut