Träffa Sölvesborgs ambassadörer på MAIF:s säsongspremiär

Match på Strandvallen och en av våra ambassadörer på plats i vår bod. Foto: Sölvesborgs kommun.

Match på Strandvallen och en av våra ambassadörer på plats i vår bod. Foto: Sölvesborgs kommun.

Nu på lördag den 30 mars är det säsongspremiär för Mjällby AIF på hemmaarenan Strandvallen i Hällevik, som blivit uppdaterad inför att laget gått upp i Superettan. På plats på Strandvallen finns också ambassadörer från Sölvesborgs kommun. Ambassadörerna hjälper dig som har frågor om vår nya satsning på medborgarförslag, eller om det är någonting annat som berör kommunens verksamhet som du funderar på.

Sölvesborgs kommun ansvarar för arenan

Sölvesborgs kommun äger och har det övergripande ansvaret för arenan, och Daniel Nilsson som är fastighetsingenjör på kommunen förklarar: Vi har sedan tidigare en bra standard på Strandvallen, men nu när Mjällby gick upp i Superettan fick vi göra en ny besiktning tillsammans med föreningen, Svenska fotbollsförbundet och polisen. Sölvesborgs kommuns fritidschef Fredrik Olsson var också med.

En del nytt färdigt inför den här säsongen

- Det som är nytt på arenan inför den här säsongen är att vi har förbättrat säkerheten och att vi har ett särskilt dopingrum iordningställt. Stolarna på läktarna behövs också bytas ut så småningom, men det kommer vi att göra efterhand som de blir helt utslitna, fortsätter Daniel.

Detta är ambassadörerna

Sölvesborgsambassadörerna är representanter från hela kommunens verksamhet, allt från hemtjänst till barnomsorg, näringslivskontor, fritidskontor med mera, som brinner lite extra för Sölvesborg.

- Man anmäler själv sitt intresse om man är kommunanställd och vill vara med i ambassadörsgruppen. Det finns ett begränsat antal platser och i perioder har det varit väntelista för att få komma in, berättar Anna Lindh som är kommunikatör och ansvarig för samordningen av ambassadörerna.

Här kan du träffa oss

Ambassadörerna kan ni förutom på Strandvallen även träffa på till exempel Killebom, Sweden Rock Festival, Hällevik Tradjazzfestival och Trädgårdsdagen. Under 2019 kommer ambassadörerna att ha särskilt fokus på att visa och berätta om vår nya satsning på medborgarförslag, som du kan läsa mer om här, men kom gärna till oss oavsett ärende, så guidar och hjälper vi dig.

Vi har oftast en eventvagn som vi står vid, men på Strandvallen står vi i en fin “fiskebod” som det står Sölvesborg på. På lördagens match på Strandvallen finns vi på plats i vår bod innan matchen och i pausen om du vill komma och prata med oss. Vi har dessutom en spännande tävling där vi delar ut pris, så besök oss gärna för att ta chansen att vinna!

Följ oss på Instagram

Du kan även följa Sölvesborgsambassadörernas Instagram-konto som du hittar härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, för att se vårt arbete under året.

Relaterade kontakter

Senast uppdaterad: 29 maj 2019

Skriv ut