Fritidsgruppen har startat upp rörelseglädje

 

Att röra på sig mår vi alla bra av. Inom verksamhet omsorg funktionshinder har man startat upp en fritidsgrupp. Det är personal på de olika gruppbostäderna som hjälps åt att göra olika saker för att främja välmående och rörelse. Man har startat upp en grupp som kallas rörelseglädje dit alla som vill är välkomna att delta.

Rörelseglädjegruppen ägnar sig åt olika typer av träning. Man lägger fokus på att ha roligt inte att prestera. Flera av deltagarna kommer att i maj genomföra Toughest Family i Malmö. Toughest Family är ett lopp på 2 km med 20 olika hinder som man ska ta sig igenom, över eller under. En tuff utmaning som ingen av deltagarna räds för att ta sig an.

För att bland annat vara iform till Toughest så har man tränat spinning på ON training i Hörvik. Dock fanns det så många olika roliga träningsredskap som roddmaskin, löparband, rep och vikter så man provade på det mesta när man var där. Det är inbokat fler träningstillfällen och man kommer även att utöka med hinderträning en dag i veckan fram till den 12 maj då Toughest går av stapeln.

Vi önskar rörelseglädjegruppen stort lycka till med både träning och Toughest!

Senast uppdaterad: 14 mars 2019

Skriv ut