Nu är anmälan öppen för havsnära villatomter i populära Norje

Festivalarmband Sweden Rock Festival. Foto: Sölvesborgs kommun.

Norje är ett samhälle med cirka 800 året-runt-boende som är mest känt för att Sweden Rock Festival hålls här varje år. Foto: Sölvesborgs kommun.

Två nya havsnära kommunala villatomter är nu redo för försäljning i det populära området Norje i Sölvesborg. Tomtkön är öppen från och med måndagen den 4 mars klockan 09:00. Allra populärast är Norje förstås när Sweden Rock festival hålls här under en sommarvecka i juni, men Norje är också ett attraktivt område nära havet och skogen att ha fritidshus eller att campa i, och att bo i året om.

Skola och förskola

I Norje finns Sagolyckans förskola och Norje skola och fritidshem där barnen går från förskoleklass upp till årskurs sex. Både förskolan och skolan utnyttjar närheten till hav, strand skog och äng i sin undervisning. Här får barnen möjlighet att utvecklas i en lugn och trygg miljö på en mindre förskola och skola.

Fritid och kultur

I Norje finns också båtklubb, badplats och en nybyggd lekplats i anslutning till campingen. Här finns gårdsbutiker, en året-runt-öppen restaurang och även säsongsöppna matställen. Ett stenkast från Norje ligger Pukavik och fotbollsföreningen Björkenäs-Pukavik med tillhörande idrottsplats.

Norje barn- och skolbibliotek ligger vid Norje skola. Här finns mestadels barn och ungdomsböcker, men du kan även beställa och hämta böcker för vuxna.

Nära både Sölvesborg och Karlshamn

Med bil tar det tar cirka 15 minuter från Norje till centrala Sölvesborg, och 20 minuter via E22:an till Karlshamn. Med kollektivtrafik tar det cirka 20 minuter till centrala Sölvesborg med buss 350, och med cykel cirka 40 minuter på den nybyggda gång- och cykelvägen, som är också är en del av cykelleden Sydostleden.

I Sölvesborg finns vårdcentral, barnavårdscentral (BVC), kvinnohälsovårdsmottagning, ungdomsmottagning och folktandvård och i Karlshamn en del av Blekingesjukhusets verksamhet. Den allra mest resurskrävande vården finns i Karlskrona.

Från Norje till Mjällby, där bland annat högstadium och en större livsmedelsbutik finns, tar det cirka 10 minuter med bil via Lörbyvägen och Furumovägen och 20 minuter med kollektivtrafik med buss 433.

Pris, storlek och läge

De nya tomterna kostar 300 kronor per kvadratmeter och är båda var för sig cirka 900 kvadratmeter stora. De ligger centralt i Norje, på Oxelvägen. Det är cirka 700 meter till havet från tomterna. 

Här hittar du vår karta över var någonstans i Norje tomterna finns i PDF-format. Här hittar du Oxelvägen i Norje på Google mapslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Utdrag från kartan, området som är rödmarkerat visar var någonstans i Norje de nya villatomterna finns.

Utdrag från kartan, området som är rödmarkerat visar var någonstans i Norje de nya villatomterna finns.

Sölvesborgs kommun

Sölvesborgs kommun som tomterna ligger i, har som helhet cirka 17 500 invånare. Vi ligger i södra Sverige i Blekinge på gränsen till Skåne. I Sölvesborg har du alltid nära till skog, hav och strand, men även till service, butiker och till kontinenten.

Andra kommunala villatomter till salu

Vi har även kommunala villatomter till salu på Ärtvägen i Norje, och på flera andra ställen runtom i kommunen. Alla övriga områden där vi har lediga villatomter kan du se här.

Såhär sätter du upp dig i tomtkön

Anmälan till tomtkön för de nya tomterna på Oxelvägen i Norje är öppen från och med måndagen den 4 mars klockan 09:00 och det kostar 1000 kronor att ställa sig i kön.

Du får bara köpa en tomt, och du får använda den till att bygga en bostad åt dig själv. Den som anmäler sig först till kön får välja tomt först. Om den som är först inte betalar sin avgift för att stå i kön, tackar nej eller inte svarar på erbjudandet om tomt inom fyra veckor, så går turen till nästa person i tomtkön.

Om du är intresserad av en tomt, läs igenom våra vanliga frågor och svar om tomter här, och de fullständiga reglerna för att köpa en kommunal villatomt i Sölvesborg hittar du här i PDF-formatlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Har du några frågor om våra lediga villatomter är du varmt välkommen att höra av dig! Länk till anmälan hittar du på knappen nedan.

Relaterade kontakter

Senast uppdaterad: 05 mars 2019

Skriv ut