Dags för dig som är född 2001 eller 2002 att söka feriearbete

Ungdomar i Arielparken i Sölvesborg. Foto: Serny.

Ungdomar i Arielparken i Sölvesborg. Foto: Serny.

Feriearbete är en typ av sommarjobb där du får möjlighet att prova på ett yrke som du är nyfiken på. Är du intresserad av att arbeta med människor och tycker om att hjälpa andra? Då kanske du vill arbeta inom äldrevården, på en förskola, eller varför inte på ett sommaröppet fritidshem för skolbarn i åldrarna 6-12 år? Är du praktiskt lagd kanske ett vaktmästarjobb kan vara drömmen för dig, och älskar du att vara utomhus i alla väder och vistas bland växter och natur, ja, då har parkenheten och trädgårdsmästarna en given plats för dig!

Utöver feriearbete inom kommunala verksamheter kan vi även erbjuda sommarjobb hos flera av Handelsföreningens medlemmar till dig som brinner för service och försäljning, hos kommunala bolag, hos föreningar som har skrivit avtal med Sölvesborgs kommun, ridstallet Bokeslätt, hos företag inom besöksnäringen och i projektet Sommardans.

Du får handledning och lön för ditt arbete och erfarenhet och kontakter inom arbetslivet som du sedan kan utnyttja i ditt framtida arbetssökande.

Du ska vara född 2001 eller 2002 och vara folkbokförd i Sölvesborgs kommun för att kunna söka.

Ansökan för feriearbete i Sölvesborgs kommun är öppen från och med fredagen den 1 februari och sista ansökningsdag är söndagen den 10 mars.

Mer information och länk till ansökan hittar du här.

Senast uppdaterad: 04 februari 2019

Skriv ut