Bevattningsförbud i kommunen

Bild

Bild: Scandinav Bildbyrå

Just nu råder bevattningsförbud i kommunen. Vi vill be dig att inte vattna gräsmattan med vattenspridare och att avvakta med att fylla poolen. Det är däremot okej att vattna blommor och växter med vattenkanna eller handmunstycke.

Sölvesborg Energi ansvarar för vattendistributionen av det kommunala dricksvattnet och värme och sol innebär alltid ett ökat tryck på vattentillgången.

De tillfälliga topparna som uppstår i samband med varmare och torrare väder gör att ledningsnätet överbelastas och vattenreservoarerna töms i snabbare takt än vad de hinner fyllas på. För att inte riskera ett överuttag eller att våra abonnenter blir utan vatten, införs därför ett bevattningsförbud (gäller inte de hushåll som har privata brunnar).

Vi hoppas på förståelse och hjälp från våra boende och abonnenter i kommunen, det har gett stor effekt tidigare när vi alla har hjälpts åt.

Vill du ha enkla tips på hur du blir vattensmart och kan spara vatten i vardagen? Kika in på www.solvesborgenergi.se/blivattensmartlänk till annan webbplats

Relaterade länkar
Skriv ut
Senast uppdaterad: 10 juli 2018
Sidan publicerad av: Nicolina Sällberg