• Startsida
  • / Snart dags för årets mest efterlängtade veckoslut: Killebom

Snart dags för årets mest efterlängtade veckoslut: Killebom

Bild

Foto: Pär Johansson

Festivalgeneral Lukas Wägbo har bråda dagar såhär i mitten av juni. Att se till så att allt under vår efterlängtade festvecka fungerar, är ett stort uppdrag. Vi tog honom på pulsen och bad att få veta lite mer om vad som händer i Sölvesborg 4–8 juli.

– Vi gjorde en ganska rejäl förändring av upplägget 2017 och det ska vi förvalta. Det handlar om att skapa vi-känsla i centrum och se till så att det händer kul saker även dagtid. De färgglada sittkuddarna och utsmyckningen hjälper till att ge rätt känsla och vi fortsätter med stor närvaro på Facebook och Instagram, berättar Lukas.

Tar festivalen till seniorerna

– Händelserna koncentreras till Stortorget och stråket ner till hamnen men det kommer att finnas ett nytt serveringstält bakom Flora Persson. Och så kan jag stolt presentera Duvans Mötesplats som i år kommer vara en del av festivalen. Där bjuds på bl.a. allsång, jazz med Dragkedjan, soul och country. Alla är välkomna att besöka evenemangen på Duvan, en plats som i första hand vänder sig till seniorer. Jag tycker det är extra kul att få sätta festivalstämning även där.

Starka lokala inslag

Det finns en hel del programpunkter med lokal anknytning i år. En maffig upplevelse av kraften i sång kickar igång hela Killebom. Det är popkören Joyvoice, med 250 körer runt om i landet, som bjuder på den. På Scalabiografens scen tolkar Sunnerfjell & Hiller Cat Stevens och bygdens skald Ove Johnsson hyllas med diktläsning och vissång. Här kan man också förbluffas av Talang-finalisten Douglas Nordenbelts magiska show. PRO fyller Museigården med musik och underhållning under samtliga festivaldagar och i S:t Nicolai kyrka blir det en hyllningskonsert till Jörgen Severins minne på fredagskvällen. I Järnvägsparken arrangerar dessutom musikföreningen The Rock i samarbete med Studiefrämjandet en livescen under fredagen och lördagen.

Svårt att välja favoriter

När vi frågar Lukas vad man absolut inte får missa blir det besvärligt.

– Det är så mycket som jag tror blir riktigt, riktigt bra! Några av de programpunkter jag gärna nämner är: Allsång med Partypolarna. De intima konserterna på Scala Bio med bl.a. David Urwitz och Moa Lignell. Glitterdiscot med Fab Freddie eller fredagskonserten med Samir & Viktor – det lär bli fullt…och fullt drag! Finalspelningen med Ebbot Lundberg på lördagskvällen – det blir en explosiv avslutning!

– Varmt välkomna till Killebom 2018! Det är folket som gör festen, så låt oss göra den fantastisk tillsammans.

Se hela programmet på festivalens hemsida killebom.seöppnas i nytt fönster och följ evenemanget i sociala kanaler via @killebom

Skriv ut
Senast uppdaterad: 21 juni 2018
Sidan publicerad av: Charlotte Pettersson