• Startsida
  • / Sommarlovspengarna: En grym sommar med något för alla

Sommarlovspengarna: En grym sommar med något för alla

Bild

Foto: Lotta Johansson

För tredje året i rad får Sölvesborgs kommun, liksom övriga kommuner i landet, statsbidrag för att erbjuda kostnadsfria sommarlovsaktiviteter för barn och ungdomar i åldrarna 6-15 år. Denna sommar erbjuds ett mer fullspäckat program än någonsin och för första gången gör man det i samarbete med föreningslivet.

Vem som helst kan anmäla sig till en eller flera av de aktiviteter som anordnas i sommar för alla barn och ungdomar i Sölvesborg. Fritidsgårdarna anordnar alltifrån dagläger med aktiviteter på olika platser runt om i kommunen tillsammans med bl.a. föreningslivet, till övernattningsläger som till exempel kanotläger där man paddlar och sover i vindskydd.

— ” Det kommer att bli en grym sommar med något för alla. Tanken är att göra ett sommarlovsprogram för barn och ungdomar som blir roligt, händelserikt och gratis så att ALLA kan vara med på något eller några aktiviteter oavsett ekonomiska förutsättningar”.
Fredrik Belfrage chef över fritidsgårdarna.

Vecka 28 blir en riktig kollovecka med fyra fullspäckade dagar på Ivö med övernattning på Ivögården. Frukost, lunch, middag och kvällsfika med övernattning ingår i paketet. Dagarna fylls med aktiviteter såsom bad, fiske, grillning, paddling, chill, biokväll och en massa andra överraskningar – allt helt gratis. Kolloveckan riktar sig till barn och ungdomar i årskurs 6 – 9 (de som slutar femteklass till och med niondeklass i sommar).

— Det känns såklart helt underbart att kunna erbjuda detta så att alla kan få ett riktigt sommarminne att leva länge på och vi hoppas att de 40 platserna som vi har till kollot ska fyllas på bästa sätt vilket vi ska se till.
Lena Storberg Fritidsledare

Utöver detta kommer det att bli dansläger, ridläger och dagsaktiviteter i samarbete med föreningslivet och ett kulturläger som anordnas av biblioteket.

Relaterade länkar
Skriv ut
Senast uppdaterad: 19 juni 2018
Sidan publicerad av: Charlotte Pettersson