• Startsida
  • / Fortsatt rockfestival i Sölvesborg i minst 10 år till

Fortsatt rockfestival i Sölvesborg i minst 10 år till

Bild

Sweden Rock festival 2017

För att allt ska fungera för 35 000 besökare från 50 olika länder i en kommun med ca 17 000 invånare krävs planering, logistik och ett gott samarbetet mellan Sweden Rock Festial och kommunen. Sweden Rock festival har funnits i Sölvesborg i 20 år – nu tar Kommunstyrelsen beslut om ett nytt avtal för tio år framåt.

Sweden Rock Festival lägger stor vikt vid besökarnas helhetsupplevelse och har som målsättning att varje år skapa en ännu bekvämare och bättre festival än året innan. Väl fungerande el, internet och tillräckligt med yta för både fest och boende är några av de många pusselbitar som är nödvändiga för att festivalen ska bibehålla sitt rykte som en av världens bäst organiserade och välfungerande festivaler.

Ett avtal mellan kommunen och Sweden Rock säkerställer det nödvändiga samarbetet parterna emellan. Nu tar Kommunstyrelsen beslut om ett avtal som, om det godkänns, gäller för en tioårsperiod.

Att knyta Sweden Rock Festival till Sölvesborgs kommun ytterligare 10 år betyder mycket både för kommunen och festivalen.

- Vi hjälper varandra att stärka varandras varumärken. Det är helt naturligt för kommunen att berätta om oss i olika sammanhang och vi trycker tydligt på att vi är ett mycket uppskattat och välkommet inslag i Sölvesborg säger Mats Natvig, VD för Sweden Rock.

Heléne Björklund, kommunalråd, håller med:
- Sweden Rock är precis som Sölvesborg kända för sin gemytliga stämning och det är kanske därför vi trivs så bra med varandra.

Ur avtalet

Avtalet mellan Sölvesborgs kommun och Sweden Rock Festival gäller för anordnande av evenemang i juni månad under åren 2018-2027.

Avtalet ger Sweden Rock Festival nyttjanderätt till områden i Norje under perioden 15 april respektive 15 maj till och med den 30 juni.

Avgiften för nyttjanderätten är 903 086 kronor för 2018. För 2019-2027 ska avgiften räknas upp med en summa som fastställs av kommunen i samråd med nyttjanderättshavaren. Uppräkning av nyttjanderättsavgiften sker utifrån de investeringar som kommunen gör på nyttjanderättsområdet.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 4 juni 2018
Sidan publicerad av: Lisa Svanberg