• Startsida
  • / Felix och Maja är årets vinnare av Ask & Embla-priset

Felix och Maja är årets vinnare av Ask & Embla-priset

Maja Elofsson och Felix Lundström, vinnare av årets Ask & Emblapris

Maja Elofsson och Felix Lundström, vinnare av årets Ask & Embla-pris

Felix och Maja är två fina ambassadörer för ungdomar i Sölvesborgs kommun. Med sitt engagemang stöttar de och inspirerar andra. Två värdiga vinnare av årets Ask & Embla-pris.

 

Felix Lundström är sedan tio år aktiv utövare och etablerad ledare i boxningsklubben Revansch och även headcoach och vice ordförande i sydsvenska boxningsförbundet. Han coachar även två ungdomar som är med i ungdomslandslaget. Sedan några år pluggar han till civilingenjör i Lund. Utöver detta har han även startat upp en läxgrupp i klubben som träffas varje onsdag. Felix är en lugn, pålitlig och stabil kille som på ett föredömligt sätt stöttar barn och unga i deras boxning och personliga utveckling , säger Alexandra Senften, representant från Sölvesborg Mjällby Sparbank som delade ut priset till Felix. 

Maja Elofsson reser runt och föreläser för ungdomar om sina ätstörningar och andra svårigheter under tonåren för att inspirera andra ungdomar om att allt är möjligt. Hon är en förebild för andra ungdomar om hur man kan bryta en negativ självbild till att få ett liv med livskvalité, säger Mats Svensson, ordförande i Fritid & kulturnämden som överlämnade priset till Maja.

Ask och Embla priset

Priset instiftades för 7 år sedan och är avsett att uppmärksamma en kille och en tjej i åldern 13-25 år bosatt i Sölvesborgs kommun. De som får priset har på något sätt under året varit goda ambassadörer för Sölvesborg och visat handlingskraft för att göra kommunen till en bättre plats att bo på.

Priset är till för unika och goda förebilder för Sölvesborgs kommun och andra ungdomar. Juryn består av representanter från elevrådet, föreningslivet, Sölvesborg-Mjällby Sparbank och fritids- och kulturnämnden.

Förutom den stora äran får pristagarna en prissumma på 10 000 kronor vardera.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 25 maj 2018
Sidan publicerad av: Anna Lindh