• Startsida
  • / Sölvesborgsbron fyller 5 år - det firas med brofest 2 juni!

Sölvesborgsbron fyller 5 år - det firas med brofest 2 juni!

Brofest 2013, invigning av Sölvesborgsbron. Foto: Fotograf Serny

Brofest 2013, invigning av Sölvesborgsbron. Foto: Fotograf Serny

Succén upprepas fem år efter invigningen. För ni minns väl brofesten 2013? Det råder ingen tvivel om att Sölvesborgsbron med sin spektakulära utformning och ljussättning har gett Sölvesborg ett nytt utflyktsmål, redan flitigt utnyttjat av både befintliga invånare och turister. Den 2 juni bjuder Sölvesborgs kommun in till en heldag full av aktiviteter vid havsudden, både för stora och små. Ett datum att boka in i kalendern!

Vid havsudden, i anslutning till brons landfäste i Sölvesborg erbjuds denna dag en härlig mix av mat, glass och dryck från Sölvesborgs krögare, Golfkrogen, Habibi Bistro, Nybrygget, Shady Burgers, Sölvesborgs pizzeria samt Glassbåten. Här kan du sitta ned tillsammans med familj och vänner och njuta av god mat, en fantastisk utsikt, och underhållning. Under kvällen bjuds det på levande musik med bandet Gul Frontlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster - det självklara valet på flera av Europas största afterski & afterbeach scener. Alltid med störst fokus på publiken där den gyllene regeln är: INGA bestämda låtlistor eller backtracks. Allt som händer (och låter) på scenen under spelningarna är Live!

Besökarna erbjuds under Brofesten gratis prova-på segways, 5-kamp, och musikquiz med de lokala trubadurerna David och Herman, som även håller i en barnallsång för de små besökarna. För barnen står även aktiviteter som fiskedamm och ponnyridning på dagens schema.

För de som är intresserade av brons historia hålls en presentation av Ronny Södergren från Stål & Rörmontage, kommunalråd Helene Björlund och Samhällsbyggnadschef Thorwald Hasselbring. Från scenen berättar de historian – hur bron blev verklighet!

Alla hälsas varmt välkomna till denna dag! Brofesten pågår lördagen den 2 juni från kl. 11-01.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 26 april 2018
Sidan publicerad av: Charlotte Pettersson