• Startsida
  • / Rekord på senaste näringslivslunchen

Rekord på senaste näringslivslunchen

Rekordmånga besökte näringslivslunchen med tema Solixx och Innerhamnen. Foto: Sölvesborgs kommun.

Rekordmånga besökte näringslivslunchen med tema Solixx och Innerhamnen. Foto: Sölvesborgs kommun.

Missade du vår senaste näringslivslunch med tema Solixx och Innerhamnen? Ingen fara, här kommer en summering av lunchen!

Vår senaste näringslivslunch slog alla rekord, nästan 120 personer var på plats i Odd Fellow-lokalen för att höra om Innerhamnen, och både BLT och Sydöstran uppmärksammade det stora intresset.

Innerhamnen är en planerad stadsdel i centrala Sölvesborg. Projekt drivs av lokala Solixx utvecklingsbolag, och projektledare Eskil Arnoldsson tillsammans med styrelseledamot Lars Strand besökte oss för att berätta mer för de som var intresserade av att driva en verksamhet i Innerhamnen, eller av någon annan anledning ville veta mer om projektet.

Vi fick höra att området innehåller 70 000 kvadratmeter byggyta där det är tänkt att bli cirka 500 bostäder: hyres- och bostadsrätter och serviceboenden, konferenshotell med 100-120 rum, 300-600 kontorsarbetsplatser, marina med cirka 250 platser, förskola, restauranger och servicebutiker.

Solixx menar att det finns flera anledningar att bosätta sig eller driva affärsverksamhet i Innerhamnen. Sölvesborg är en växande kommun, med nästan 17 500 invånare. Här finns en politisk vilja att växa ännu mer, 1700 företag, golf, fotboll och musikfestivaler.

Här finns också stora företag som till exempel TitanX, och alldeles i närheten Volvo, Stora Enso, Mörrums bruk med flera. Vi har också närhet till både Malmö, Lund, Köpenhamn och Karlskrona.

För företagare så finns det affärsmöjligheter under hela exploateringsprocessen: i området, i staden, för service runt fastigheter, hotell och bostäder. Redan nu kan ni som är intresserade prata med någon i styrelsen om lokal och verksamhet, eller skriva upp er på kölistan för bostäder.

Såhär har tidslinjen för projektet ut historiskt:

  • 2008 Solixx Utvecklings AB bildades, 35 delägare
  • 2012 Fastigheten inköptes. Miljöutredningar
  • 2015 Detaljplan och exploateringsavtal klara.
  • 2017 Trafikverket, vattendom och andra tillstånd

Såhär tänker man att det kommer att se ut framåt:

  • 2018 Förhandlingar exploatörer
  • 2018/19 Projektering
  • 2019/20 Byggstart infrastruktur
  • 2020/21 Byggstart byggnader

Sölvesborgs kommuns syfte med näringslivsluncherna är att informera om saker som vi tror näringslivet kan ha nytta av, skapa en mötesplats för företagare samt göra det enklare att komma i kontakt med Sölvesborgs kommun och våra nätverk.

Nästa näringslivslunch blir måndagen den 26 februari. Mer information och inbjudan kommer!

Skriv ut
Senast uppdaterad: 12 februari 2018
Sidan publicerad av: Nicolina Sällberg