• Startsida
  • / Säg ja - på alla hjärtans dag!

Säg ja - på alla hjärtans dag!

Fotograf: Johan Andersson

Fotograf: Johan Andersson

Ta tillfället i akt och gör slag i saken, säg ja, på alla hjärtans dag! Den 14 februari mellan klockan 15.00-17.00 erbjuder Sölvesborgs kommun möjligheten till en borgerlig vigsel i en unik miljö, i Listers Härads Tingshus. Sölvesborgs kommun står för vigselförrättare, brudbukett och lokalen. Det går bra att anmäla sig förväg, men vi välkomnar också drop in-vigsel!

– Kom som ni är eller uppklädda. Kom med familjen, vänner eller bara ni två. Alla är välkomna, det är bara att bestämma sig och ta tillfället i akt.

Innan ni kan gifta er behöver du och din partner ansöka om hindersprövning hos Skatteverket. Hindersprövning innebär att Skatteverket undersöker om det finns något lagligt hinder för att ni gifter er, det tar cirka två veckor att få sitt intyg från Skatteverket. Vigseln är kostnadsfri. Efter vigseln får ni ert vigselbevis och kommunen skickar intyg om vigseln till Skatteverket.

Tingshuset ritades av mästerarkitekten Gunnar Asplund. Huset som idag är byggnadsminne, räknas som en av Sveriges främsta byggnader i stilriktningen nordisk klassicism. Det är en pampig byggnad som omnämns i flera internationella sammanställningar över 1900-talets arkitektur. Fram till 2001 fördes tingsrättsförhandlingar här. Idag har man restaurerat husets kulturhistoriskt mest värdefulla delar tillbaka till ursprungsutförande. Och nu har dörrarna har öppnats för allmänheten, den som ska gifta sig, döpa sitt barn eller bara ha ett möte med stil, kan hyra den nyrestaurerade byggnaden.

Kontaktperson

Johanna Lilja
Administratör
Telefon: 0456-81 61 21
E-post: johanna.lilja@solvesborg.se

Skriv ut
Senast uppdaterad: 18 januari 2018
Sidan publicerad av: Charlotte Pettersson