• Startsida
  • / Barnens fantasifulla verk hyllas i barnbokstävling!

Barnens fantasifulla verk hyllas i barnbokstävling!

En flicka och en pojke pekar på sina teckningar som hänger på väggen i klassrummet.

Elever med polska som modersmål imponerade i en riksomfattande illustrationstävling.

När Barnboksveckan arrangerades för fjortonde året i rad fick Sverige besök av barn- och ungdomsförfattaren Barbara Gawryluk från Polen. I samband med detta utlystes en riksomfattande tävling för att utmana kreativiteten hos skolbarn med polska som modersmål. I Mjällby skola nappade man på idén!

Glada och stolta elever på Mjällby skola. Foto: Sölvesborgs kommun

Tävlingsuppgiften för årskurs 0-3 bestod av att skapa illustrationer till valfri bok av författaren Barbara Gawryluk. På Mjällby skola läste modersmålsläraren Edyta Walerowicz boken ”Klifka” för sina elever, en bok som handlar om en skadad sälunge som får hjälp av en hund. Barnen fick därefter tolka boken och skapa bilder i valfri teknik.

Och slutresultatet imponerade på juryn. Hela fem elever från Sölvesborgs kommun placerade sig bland topp tio av hundra deltagare, fyra från Mjällby samt en elev från Möllebacksskolan. Klaudia Walerowicz från Mjällby knep dessutom förstapriset! Även modersmålsläraren Edyta Walerowicz prisades av juryn som engagerad lärare.

Samtliga elever tilldelades presenter av Polska Institutet i Stockholm och firades med fika och uppvaktning av rektor och lärare på skolan. Tävlingen anordnades i samarbete med Polska institutet och Polska konsulatet i Stockholm.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 27 november 2017
Sidan publicerad av: Charlotte Pettersson