• Startsida
  • / Individ- och familjeomsorg flyttar in på Södergatan

Individ- och familjeomsorg flyttar in på Södergatan

Marcus Alexandersson klipper bandet inne i IFO's nya lokaler på Södergatan, bakom honom syns glada medarbetare som skålar.

Marcus Alexandersson klipper bandet och inviger därmed IFO's nya lokaler på Södergatan.

Idag klipptes bandet! Delar av individ- och familjeomsorgen flyttar från stadshuset till nya fräscha lokaler i centrala Sölvesborg. Avdelningen för barn och familj och viss del av den administrativa delen av IFO kommer framöver att sitta i kvarteret Norsen, det vill säga i lokalen ovanpå klädesbutiken Schack matt.

Tårta och kaffe är framdukat i matsalen i IFO's nya lokaler. Bakom ses människor sitta och fika.

Tårta och kaffe är framdukat i IFO's nya lokaler

– Det finns flera anledningar till flytten, bland annat så är vi trångbodda i befintliga lokaler i stadshuset, säger Björn Peterson Individ- och familjeomsorgschef. Sen vill vi även ha en säker och trivsam arbetsplats för vår personal. De nya lokalerna blir en modern arbetsplats som tillgodoser både arbetsmiljö och säkerhet på ett bra sätt.

Vad kan du få hjälp med hos oss?

Vårt arbete är inriktat på att ge stöd och hjälp till barn, ungdomar och föräldrar. Vi erbjuder bland annat råd och stöd och öppenvårdsverksamhet. Denna service är helt avgiftsfri. Vi som arbetar har sekretess, det vill säga förbud att lämna ut en uppgift. Förbudet gäller både muntliga och skriftliga uppgifter, inklusive utlämnandet av handlingar.

En kvinna är på väg in till IFO's lokaler, på dörren står det reception i frostat glas.

Ingång till receptionen

Vad gör en socialsekreterare?

På avdelningen barn och familj arbetar socialsekreterare inom den sociala barnavården samt familjehemssekreterare. Avdelningen utökas och just nu söker vi socialsekreterare som tillexempel barnhandläggare med riktning mot familjehemsplacerade barn samt för ensamkommande barn. En av de största utmaningarna vi har internt är att rekrytera socionomer, det är en utmaning som vi delar med andra kommuner i Sverige. Vi jobbar därför väldigt mycket med att vara en attraktiv arbetsgivare och däri ingår attraktiva lokaler och arbetsmiljö, en konkurrenskraftig lön och kompetensutveckling. Att vara en attraktiv arbetsgivare är minst lika viktigt när det gäller att behålla den personal vi har idag.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 22 november 2017
Sidan publicerad av: Charlotte Pettersson