• Startsida
  • / Incident inom omsorgsförvaltningen

Incident inom omsorgsförvaltningen

Efter en allvarlig incident inom omsorgsförvaltningen förra veckan har Sölvesborgs kommun idag vidtagit en rad arbetsrättsliga åtgärder. Dels har arbetsgivaren varslat om avsked för en medarbetare och avslutat en visstidsanställning på grund av att de har grovt åsidosatt sina åtaganden i anställningen. Samtidigt har vi för avsikt att vidta andra arbetsrättsliga åtgärder inom arbetsgruppen.

Att arbeta inom omsorgen innebär en stark förtroendeställning då vi arbetar med människor som är beroende av vårt stöd och vår hjälp, säger omsorgschef Annelie Kjellström. Att under de förutsättningarna brista så allvarligt i sin professionalitet att agerandet kraftfullt påverkar omsorgstagarens integritet är inte acceptabelt i vår verksamhet i Sölvesborgs kommun, fortsätter Kjellström.

Sölvesborgs kommun har också polisanmält incidenten och upprättat en Lex Sarah-anmälan. Händelsen som rapporterats rör fotografering av brukare som spridits i arbetsgruppen.

För oss som arbetsgivare är en öppenhet för sådant vi kan göra bättre oerhört viktigt, säger biträdande omsorgschef Lena Wilson-Ericsson. Vi måste därför ha en tilltro till varandra där vi törs prata öppet om vårt agerande för att stå för en trygghet och trovärdighet, såväl mellan chef och medarbetare, som ut mot de som nyttjar vår verksamhet.

För kontakt och/eller press:
Per Drysén, krissamordnare
Telefon: 0456-81 61 18

 

Skriv ut
Senast uppdaterad: 3 november 2017
Sidan publicerad av: Nicolina Sällberg