Näringslivsdagen Sölvesborg – 10 maj 2019

10 maj
Sölvesborg
naringslivskontoret@solvesborg.se
Bild

Välkomna till Näringslivsdagen i Sölvesborg den 10 maj 2019.

Välkomna till en dag fylld av nätverkande och inspiration för våra lokala företag! Fredagen den 10 maj bjuder vi in till Näringslivsdagen i Sölvesborgs slottslängor. Näringslivsdagen är till för er som är, eller vill bli företagare i Sölvesborgs kommun med omnejd, eller av någon annan anledning har intresse av lokala näringslivs- och arbetsmarknadsfrågor, till exempel i rollen som förtroendevald eller anställd i offentlig sektor. Dagen bjuder på tre föreläsningar, lunch och fika. Ta med dina kollegor och ta tillfället i akt att mingla och nätverka.

Program 10 maj

  • 11.00 Dörrar öppnas och vi startar lunchservering
  • 12.30 Stefan Olofsson hälsar alla välkomna
  • 12.45 Jan Bylund ­– "Den lyckliga pessimisten"
  • 13.45 Mingel/kaffe
  • 14.25 Emmas Knyckare – "Konsten att anställa en kvinna".
  • 15. 25 Mingel/kaffe
  • 16.00 Anders Jansson – "Regler, rutiner och ritualer".
  • 17.00 Dagen avslutas
  • 17.15 Afterwork – stanna gärna kvar på vår afterwork! Vi bjuder på underhållning och det kommer att finnas möjlighet att köpa mat och dryck, med eller utan alkohol.

Plats

Slottslängorna Sölvesborg.
Slottsallén, 294 31 Sölvesborg

Pris

400 kr (exkl. moms) /person

Anmälan

Anmäl dig och dina kollegor - till anmälanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Emmas Knyckare föreläser i ämnet "Konsten att anställa en kvinna". Foto: Kitty Lingmerth

Emmas Knyckare - "Konsten att anställa en kvinna"

Emma Knyckare började stå-uppa på Oslipat i Malmö 2009, 2013 gjorde hon sin första stå-upp turné och blev även då nominerad till årets kvinnliga komiker. Sedan 2011 har hon varit programledare för radio och har nu sitt eget program ”Knyckare i P3″ . Emma gillar även att skriva. Bl.a. har hon skrivit för tidningen ETC och SVT Debatt. Sedan 2 år tillbaka skriver hon även för Faktum, de hemlösas tidning i Malmö och Göteborg och för andra året i rad ledde hon Faktumgalan ihop med Klara Zimmergren. 2013 ledde Emma Musikhjälpen tillsammans med Sarah Dawn Finer, och Kodjo Akolo.Steg för steg hjälper Emma er igenom sin manual i hur man närmar sig tanken på en arbetsplats med 50/50 könsfördelning. Är du en NOOB på jämställdhet? Perfekt- för här får vi från basic lära oss hur man går från att vara rädd för kvinnor till att en dag kanske t.o.m. Sitta bredvid en livs levande kvinna i exempelvis en bolagsstyrelse. Är du redan PROFFS på jämställdhet? Perfekt- för då behöver du inte anteckna utan kan fokusera på att skratta åt eländet.

På Näringslivsdagen Sölvesborg får vi höra Anders sprillans nya föreläsning "Regler, rutiner och ritualer". Foto: Morgan Norman

Anders Jansson "Regler, rutiner och ritualer".

Anders Jansson har genom åren hunnit med både medverkan och programlederi i Melodifestivalen, sommarprat, podcast, revyer, musikaler och de bejublade liveshowerna HippHipp - på riktigt (paw rihk-titt), Köp Mjölk. Skriv bok., samt Kom in och stäng dörren.

På Näringslivsdagen Sölvesborg får vi höra Anders sprillans nya föreläsning Regler, rutiner och ritualer. Här får vi följa med när Anders med stor humor belyser våra olika beteenden och egenheter. Möjlighet till lite ny självinsikt lämnas när vi får ta del av hur han träffsäkert pekar på alla de där småsakerna som vi själva ofta är hemmablinda för, men som ju faktiskt är ganska lustiga när man tänker på det. Vi ser oss gärna som fria och spontana människor - men är vi verkligen det? Anders Jansson är själv slav under ett antal ritualer som han ger prov på, och under denna underhållande föreläsning tas vi med på en humoristisk resa bland skapelseberättelser, bensträckare och klämdagar. I Anders sällskap får vi dessutom möta en rad typer som vi alla träffat på i fikarummet, på måndagsmötet eller i vardagen. Det blir oemotståndlig igenkänning och överraskande aha-upplevelser, och kanske får vi till och med svar på frågan varför Anita från ekonomiavdelningen alltid måste sitta på samma plats i konferensrummet.

Komikern och programledaren Jan Bylund gör upp om varför negativt tänkande är positivt? Foto: Mathias Otterberg

Jan Bylund "Den lyckliga pessimisten"

Jan Bylund är komikern och programledaren som med värme och finurlighet lyckas tvåla till de som hävdar att allt är möjligt bara "man tror på sig själv". Han är antagligen en av dem som bjudit oss svenskar på allra flest skratt genom tiderna, givet hans gedigna karriär. Och nog är det alltjämt så, att få kan mäta sig med Bylund när det gäller att plocka upp vardagsangelägenheter och förvandla dem till högoktanig igenkänningshumor. Om det är någon som skapar gapskrattstämning så är det han. På Näringslivsdagen Sölvesborg kommer Jan Bylund ge oss “Den lyckliga pessimisten – varför negativt tänkande är positivt ”, en föreläsning som gör upp med okritisk optimism och hysterisk mindfulness. För trots positivt tänkande och fler lyckobringande mantran än någonsin är vi inte lyckliga hela tiden. Varför är det så?

Mer information
Datum: 10 maj 2019
Tid: 11:00
Ort: Sölvesborg
Plats: Slottslängorna, Slottsallén, 294 31 Sölvesborg
Pris: Pris 400 kr (exkl. moms) /person
Skriv ut
Senast uppdaterad: 6 februari 2019
Sidan publicerad av: Charlotte Pettersson