Påverkan på Sölvesborgs bibliotek, musikskola, fritidsgårdar och kommunala evenemang fram till 31 maj

Bild

Beslutet att hålla verksamheterna stängda sträcker sig fram till den 31 maj.

Sedan den 23 mars har Biblioteken i Sölvesborgs kommun, fritidsgårdarna och musikskolan varit stängda för besökare och elever. Alla kommunala evenemang, öppna möten och liknande ställdes också in. Detta beslut gällde från 23 mars fram till fredagen den 17 april. Nu förlängs beslutet fram till den 31 maj.

Utifrån myndigheternas rekommendationer och med stöd i Sölvesborgs kommuns krisledningsnämnds principiella beslut, har nu alltså fritid- och kulturnämndens presidium beslutat att förlänga tidigare beslut till den 31 maj 2020. Detta med anledning av att förebygga spridning av Corona-viruset, Covid-19.

Bibliotek - utökad service

För att upprätthålla bibliotekets verksamhet till våra medborgare utökar vi nu vår service till allmänheten med beställning och avhämtning av böcker och medier, från och med onsdag 22 april. Beställning görs i första hand på bibliotekets hemsida, avhämtning sker måndagar, onsdagar och fredagar. Sedan tidigare erbjuder vi även utkörning av böcker till personer över 70 år och i riskgrupp, till denna målgrupp kan vi leverera böcker direkt hem till dörren, en gång i veckan. Beställning görs via telefon eller e-post till biblioteket.

Fritidsgårdar och musikskola

Fritidsgårdarnas personal kommer fortsatt att köra ut dagligvaror till våra medborgare i Sölvesborg som är över 70 år eller tillhör en riskgrupp.

Musikskolan hålls fortsatt stängd, vilket innebär ingen undervisning eller kör/orkester och bandverksamhet. Man arbetar nu för att kunna erbjuda distans- och fjärrundervisning.

Evenemang

Ett av de större kommunala evenemangen som påverkas av beslutet är Sölvesborgs näringslivsdag som skulle ägt rum den 8 maj. Näringslivsdagen flyttas fram till den 11 september, med reservation för oförutsedda kommande restriktioner för att minska smittspridningen. För alla som redan har bokat biljett så gäller biljetten självklart det nya datumet. För frågor om Näringslivsdagen kontakta naringslivskontoret@solvesborg.se.

Frågor

Vi uppdaterar informationen om inställda evenemang på denna webbplats kontinuerligt. Har du frågor kan du även kontakta medborgarkontoret på 0456-81 60 00 eller info@solvesborg.se så får du hjälp vidare.

Senast uppdaterad:

Skriv ut