Ett besök, tulpaner och choklad sprider glädje på våra särskilda boende

Bert Norlin, Lions och Frida Einarsson Sundin, enhetschef Svalan med tulpaner och choklad som ska delas ut till alla som bor på våra särskilda boende.

Bert Norlin, Lions och Frida Einarsson Sundin, enhetschef Svalan med tulpaner och choklad som ska delas ut till alla som bor på våra särskilda boende.

Vi vill skydda våra äldre som bor på våra särskilda boende från Coronaviruset, Covid-19, och därför infördes den 11 mars besöksförbud. Detta gör att många som brukar får besök av nära och kära inte får det nu.

För att sprida glädje när situationen är som den är fick Frida Einarsson Sundin, enhetschef på Svalan, en idé att ansöka om medel av Lions till att kunna ge de boende lite extra omtanke genom en bukett tulpaner och en ask choklad. I samband med att dessa gåvor överlämnas fick alla boende ett besök av Frida och hennes kollegor på övriga boende.

Det känns viktigt att sätta sig ner och prata en stund särskilt i dessa tider när vi inte tillåter besök. Att dessutom få ge en blomma och lite god choklad gör ju det ännu bättre. Vi behöver alla göra det vi kan för att göra den situation vi har nu så bra som möjligt, säger Frida, enhetschef Svalan.

Lions ger möjlighet till det lilla extra

Lions tyckte att det var en god idé som Frida kom med och beviljade den ansökan som kommunen skickat in till dem. Bert Norlin, som är aktiv i Lions, var den som under eftermiddagen körde ut och överlämna tulpaner och choklad till alla enhetschef på de särskilda boende i kommunen. Totalt är det 204 personer som under eftermiddagen fått en fin överraskning och ett besök. Det har varit mycket uppskattat och vi vill framföra ett varmt tack till Lions som gjort detta möjligt.

Senast uppdaterad:

Skriv ut
Sidan publicerad av: Webbadministratör kommunikationskontoret