Villkor utställare hem- och boendemässan i Sölvesborg

Här tar ni som är intresserade av att ställa ut på hem- och boendemässan i Sölvesborg del av villkoren innan ni anmäler ert intresse.

Datum och tid för mässan

Lördagen den 28 mars klockan 10:00-18:00.

Plats

Slottslängorna i Sölvesborg.


Arrangörer och namn

Mässan arrangeras av Sölvesborgs kommun och det officiella namnet på mässan är “Hem- och boendemässan i Sölvesborg”.

Avgift

Avgift för att medverka på mässan är 1000 kronor exklusive moms som faktureras i förväg.


Sista anmälningsdag

Alla platser är nu bokade, men det finns möjlighet att skriva upp sig på en reservlista fram till fredagen den 14 februari. Vi tar endast emot intresseanmälningar via formuläret på den här sidan.

För att boka den plats ni blivit erbjudna betalar ni in avgiften senast den 13 mars. Genom att ni efter att ni blivit erbjudna plats betalar in avgiften, så förbinder ni er till att delta enligt våra villkor, och vi garanterar er en plats.

Syfte med mässan

Syftet med hem- och boendemässan är att uppmuntra bostadsbyggandet i Sölvesborg.

Målgrupp besökare

Alla som vill är välkomna att besöka mässan, men vår målgrupp är i första hand familjer med eller utan barn som passar in på en eller flera av följande kriterier:

 • De vuxna i familjen är 25-50 år
 • Familjen drömmer om att bygga villa eller bo i en nyproducerad bostads- eller hyresrätt
 • De har ett stort intresse för hem och inredning
 • Familjen bor redan i Sölvesborg eller i närområdet, eller så har de anknytning hit genom att föräldrahemmet eller fritidshuset finns här


Målgrupp utställare

För att mässan ska vara attraktiv att besöka för vår målgrupp för besökare och för att upplevelsen ska bli så bra som möjligt för både besökare och utställare, så riktar vi oss i första hand till ett antal fördefinierade branscher:

 • Arkitekt
 • Bank
 • Byggföretag
 • Hustillverkare
 • Hyresvärd
 • Inredare
 • Inredningsbutik
 • Intresseorganisation på tema hem och boende
 • Mäklare
 • Möbelvaruhus

Men kanske har ni en idé eller ett perspektiv som vi inte har tänkt på? Välj isåfall gärna i “Annat” i intresseanmälan och motivera varför även ditt företag eller din förening skulle passa som utställare på mässan.

Vi kan inte erbjuda plats till utställare som har för enda avsikt att motverka vårt syfte, det vill säga uppmuntra till bostadsbyggande på andra platser än i Sölvesborg eller utflyttning från vår kommun. Självklart går det bra att ha verksamhet även på andra platser än i Sölvesborg, men vi kan till exempel inte erbjuda plats åt en hyresvärd som varken har eller planerar att bygga fastigheter i vår kommun.

Vi förbehåller oss rätten att göra en bedömning av vad som passar mässans syfte och målgrupp, och om det skulle krävas, att även göra ett urval från listan av intresseanmälningar från fördefinierade branscherna.

Eftersom det är första gången vi anordnar detta tar vi även tacksamt emot feedback redan innan mässan från er som är erfarna utställare om det är saker ni vet i allmänhet brukar fattas på mässor som ni önskar gjordes bättre, information ni behöver och så vidare. Fyll i under “15. Önskemål och/eller feedback till Sölvesborgs kommun”

Efter mässan kommer ni även bli inbjudna att delta i en utvärdering, som vi är tacksamma ifall ni fyller i.

Lokal och utrustning

Slottslängorna är från 1830-talet och lokalen kan vara lite kylig i mars och golvet är något ojämnt. Slottslängorna används dock regelbundet för liknande evenemang, och det är en vacker plats som är rik på historia och ligger relativt centralt i Sölvesborg. Det är till exempel gångavstånd för besökarna från resecentrum.

Vi erbjuder

 • Cirka 2,5 x 2,5 meter tom yta
 • Eluttag

Ange om ni behöver el i er intresseanmälan.


Ni ansvarar för

Allt ni kan tänkas behöva för att göra i ordning er plats på mässan, till exempel:

 • Monter avsedd för användning inomhus i form av till exempel fristående bakgrundsvägg och podium eller liknande
 • Bord och stolar
 • Förlängningssladd
 • Informationsmaterial i form av till exempel broschyrer
 • Godis, pennor eller liknande profilprodukter med reklamtryck att dela ut

Vi rekommenderar att ni är 2-3 personer på plats från ert företag eller er förening, och att ni använder profilkläder med ert företag eller förenings logotyp på, alternativt namnbrickor.

Ni får inte använda någon yta utöver den som blir tilldelad. Ni måste också ta hand om ert eget skräp och efter mässan ansvarar ni för att ytan ser ut som när ni kom, innan ni lämnar den.

Tillgänglighet

På den här länken till tillgänglighetsdatabasen hittar ni på vilka sätt lokalen är tillgänglig för personer med funktionsnedsättningalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönsterr.

Parkeringsplats

Det går bra att i mån av plats parkera på Slottslängornas innergård när ni packar upp ert material, men er bil måste vara flyttad till Havsudden senast en timme innan mässan öppnar, det vill säga klockan 09:00.

Öppettider

Ni som är utställare kommer att få tillgång till lokalen för att bygga er monter fredagen innan klockan 12:00-16:00 och lördag klockan 07:00-09:45.

Ni förbinder er till att ha utställningen uppe och representanter från er organisation på plats senast klockan 09:45 och minst till klockan 18:15. Det är inte tillåtet att komma senare eller packa ihop tidigare än så, eller att alla från er organisation tar paus samtidigt under mässan och lämnar er plats.

Anmäl förhinder

Om något oförutsett skulle hända och ni skulle få förhinder trots att ni förbundit er till att medverka, kontakta snarast Monia Jönsson på mejl monia.jonsson@solvesborg.se

Om ni inte meddelar oss i rimlig tid att ni fått förhinder och inte heller dyker upp på mässan kommer vi inte att återbetala inbetald avgift.

Finansiering

Mässan finansieras, förutom av anmälningsavgiften för utställare, av statsbidrag för ökad bostadsbyggande och inom berörda kommunala verksamheters befintliga ram. Beslut att använda en del av statsbidraget för ökat bostadsbyggande till event och marknadsföring togs i kommunstyrelsen 2018.


Force Majeure

Sölvesborgs kommun återbetalar inte inbetald avgift om mässan måste ställas in på grund av force majeure som till exempel strejk, lockout, storm, brand, elavbrott eller annan jämförbar händelse.

Relaterade kontakter

Senast uppdaterad: 16 januari 2020

Skriv ut