Hem- och boendemässan i Sölvesborg

28 mar
Sölvesborg
Frida Ramstedt. Foto: Bodil Bergqvist.

Frida Ramstedt som driver Trendenser.se, en av Nordens största bloggar om inredning, kommer att föreläsa på mässan. Foto: Bodil Bergqvist.

Lördagen den 28 mars år 2020 klockan 10:00-18:00 anordnar Sölvesborgs kommun en hem- och boendemässa med utställare och inspirationsföreläsare i Slottslängorna.

Anders Öfvergård, känd från bland annat TV-programmet Arga snickarenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster i Kanal 5 och Frida Ramstedt som driver Trendenser.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, en av Nordens största bloggar om inredning, kommer att föreläsa på mässan. Även en av våra lokala kreatörer i Sölvesborg, Caroline Malmsjö, kommer att medverka med två "mini-föreläsningar" och två kreativa workshops under dagen.

Anders Öfvergård, känd från TV-programmet "Arga snickaren"

Anders Öfvergård. Foto: TV4.

Anders Öfvergård, känd från bland annat TV-programmet “Arga snickaren”. Foto: TV4.

Föreläsningens tema

Anders Öfvergårds föreläsning på hem- och boendemässan i Sölvesborg handlar om hur du undviker de vanligaste misstagen folk gör när de renoverar eller bygger nytt, vilket Anders berättar om bland annat genom att ta exempel från några av de familjer han träffat i de byggprogram han gjort i TV.

Han förklarar även varför han anser man ska ta sig tid att skapa ett trivsamt hem, och på vilka sätt villan eller lägenheten och platsen man bor på kan påverka ens relationer och livet i stort positivt.

Aktuell i TV4 med "Anders knackar på"

Anders Öfvergård är aktuell med TV-programmet Anders knackar pålänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, som sänds nu under hösten i TV4. I programmet flyttar Anders in hos kända svenskar under ett par dagar och hjälper dem att renovera sina hem. Den senaste säsongen har han bland annat varit hemma hos musikern Dregen och programledaren och egenföretagaren Hannah Graaf.

Om “Arga snickaren” och Anders Öfvergård

Arga snickaren sändes i 12 säsonger 2009-2015 på Kanal 5 med Anders Öfvergård som programledare. Programmet går ut på att personer som påbörjat renoveringar eller ombyggnation får stöttning av Anders och hans team med snickare, målare, rörmokare, elektriker, VVS:are och inredare för att slutföra sina projekt. Familjerna får också hjälp att lägga upp en plan för arbetet med sin villa eller lägenhet under de kommande åren. Programmet heter Arga snickaren eftersom Anders på ett vänligt men bestämt sätt kunde leverera obekväma sanningar till de familjer som fastnat i byggkaos, vilket många gånger hjälpte familjen att komma vidare. Anders har i intervjuer menat att han för det mesta inte är särskilt arg, utan tvärtom en ganska glad och snäll person – men alltid ärlig och rak mot dem han arbetar med. Arga snickaren har nominerats till Kristallenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster flera gånger samt vunnit i kategorin “årets livsstilsprogram” 2010. Kristallen-priserna delas ut av en stiftelse och kan sägas vara en svensk motsvarighet till ett amerikanskt Emmy-pris. Arga snickaren fortsatte även sändas i en omarbetad version efter att Anders slutat som programledare.

Anders har också varit programledare för Fuskbyggarnalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster i TV4, som hjälpte familjer vars projekt avstannat eftersom de hamnat i konflikt med det anlitade byggföretaget, samt en kändisversion av Arga snickaren, “Arga snickaren VIPlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster."

Anders har en officiell Facebook-sidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och ett konto på Instagramlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster där han visar upp en del av sina TV-jobb.

Utöver byggprogrammen har Anders Öfvergård även varit programledare för Robinsonlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster i TV4. Anders är i grunden byggnadsingenjör och entreprenör. Han har drivit bygg- och snickeriföretag och tidigare även haft en restaurangverksamhet under många år. Han är 51 år och kommer från Stockholm.

Frida Ramstedt som driver Trendenser.se, en av Nordens största bloggar om inredning

Föreläsningens tema

Fridas föreläsning på hem- och boendemässan i Sölvesborg blir på temat inredningskunskap: inredningstidningar och sociala medier är fulla av bilder på vackra och spektakulära bostäder. Men hur inreder man ett “vanligt” hem? Ta del av Fridas tips för att undvika fallgroparna och skapa ett hem att trivas i. Föreläsningen ger handfasta råd som du kan gå hem och använda på en gång, till exempel:

 • Hur jobbar stylisterna och hur kan man översätta deras hemliga knep till sitt eget hem?
 • Vilka formler, rekommendationer och "recept" finns det för att lyckas med inredningen?
 • Exempel från Fridas bok "Handbok i inredning och styling"

Aktuell med bok

Handbok i inredning och styling. 

Handbok i inredning och styling av Frida Ramstedt. Foto: Roos & Tegnér.

Frida Ramstedt är aktuell bland annat med boken “Handbok i inredning och styling” som släppts i år. Den har sålt i ungefär 25 000 exemplar i Sverige och kommer att översättas och lanseras i 25 i andra länder, till exempel England, Tyskland, Ryssland, Kina, Japan, Spanien, USA, Kanada och Korea under 2020.

Bokens syfte är att läsaren ska inspireras till att inreda mer funktionellt, långsiktigt och klimatsmart. Det är en inredningsbok helt utan fotografier. Istället har den pedagogiska förklaringar i text och tecknade illustrationer.

Om Trendenser.se och Frida Ramstedt

Trendenser.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster är en av Nordens största bloggar om inredning och grundades redan 2005. Bloggen uppdateras dagligen med nyheter, inspiration och trender inom skandinavisk design och annat som rör livet i hemmet. Den har fått flera utmärkelser och priser genom åren, bland annat:

 • Finalist i Elle decoration award ”Årets inredningsblogg”
 • Vinnare Elle decoration award ”Årets inredningsblogg”
 • Influencer of Swedens hederspris
 • Ebba-priset
 • Cisions utmärkelse ”Bästa inredningsblogg”
 • Tillväxtverket, PWC’s och Driftig.nu’s pris “Årets Uppstickare” på Beautiful business award
 • Veckorevyn blog awards
 • Aftonbladets stora bloggpris

Trendenser finns även på bland annat Instagramlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och Pinterestlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och som digitalt nyhetsbrev.

Frida Ramstedt är 40 år och kommer från Umeå, men bor numer i Göteborg. Hon var tidigare operativ projektledare på en reklambyrå. Nu arbetar hon sedan många år tillbaka heltid som bloggare, föreläsare och trendspanare.

Caroline Malmsjö, lokal kreatör. Foto: Sweet colorful photography.

Caroline Malmsjö, lokal kreatör. Foto: Sweet colorful photography.

Caroline Malmsjö, lokal kreatör, ger oss snack och verkstad, vardagskreativitet och färgkalas

Föreläsningarnas tema

Under hem- och boendemässan kommer Caroline Malmsjö att hålla kortare "mini-föreläsningar" där hon inspirerar till att våga prova nya saker, att skapa själv och använda färg i hemmet och inredningen. De kommer att ske vid två olika tillfällen under mässan med olika inriktning.

Kreativa workshops

Det kommer även att finnas möjlighet att delta i kreativa workshops med Caroline på temat hem och inredning. De kommer också att ske vid två olika tidpunkter under dagen med olika inriktning.

Mer information om workshopsen och eventuell föranmälan till dem för mässans besökare kommer vid ett senare tillfälle.

Om Caroline Malmsjö

I sitt yrke som kreatör sätter Caroline färg och personlig touch på allt från inredningsdetaljer till stora ytor i form av olika typer av väggmålningar. DIY (som är en förkortning för Do It Yourself), återbruk, tvärtemot och sprayfärg är några av hennes ledord. Kreativa workshops och events är en annan viktig del av hennes verksamhet. Hon har bland annat vid flera tillfällen anordnat pysselträffar för både barn och vuxna med olika teman.

Den målade transformatorstationen i närheten av Sölvesborgsbron. Foto: Sölvesborgs kommun.

Den målade transformatorstationen i närheten av Sölvesborgsbron. Foto: Sölvesborgs kommun.

Bland flera andra liknande uppdrag åt olika företag och organisationer, till exempel gym och caféer, så återfinns ett exempel på en av Carolines skapelser på en transformatorstation i närheten av Fyra årstiders park och Sölvesborgsbron. Den är målad med ett mönster av bland annat blommor och växtlighet. Målningen är gjord i samarbete med Sölvesborgs kommun och vårt kommunala bolag Sölvesborg energi.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Caroline är 41 år och har tidigare arbetat med bland annat kommunikation och marknadsföring. Hon kommer från början ifrån Lidköping, men bor sedan flera år tillbaka i Sölvesborg.

För utställare

Ni som representerar ett företag eller en förening med anknytning till mässans tema är välkomna att anmäla ert intresse för att medverka som utställare fram till fredagen den 14 februari. Alla ordinarie platser är bokade, men om ni skriver upp er nu hamnar ni på reservlistan, så kontaktar vi er om någon lämnar återbud. På den här länken hittar ni intresseanmälan och här hittar ni villkor och förutsättningar för mässan.

Mer information om mässan kommer.

Mer information
Datum: 28 mars 2020
Tid: 10:00 - 18:00
Ort: Sölvesborg
Plats: Slottslängorna
Pris: Kostnadsfritt för besökare, 1000 kronor som faktureras i förhand för utställare

Senast uppdaterad: 16 januari 2020

Skriv ut