• Startsida
  • / Det här händer på fritidsgårdarna i höst

Det här händer på fritidsgårdarna i höst

Glada barn tränar med vikter tillsammans med fritidsledarna på Skofabriken.

Träningsgruppen på Skofabriken, foto: fotograf Serny.

Sölvesborg har två kommunala fritidsgårdar, Skofabriken i centrala Sölvesborg och Fritan i Mjällby. Fritidsgårdarna har öppet tre kvällar i veckan för alla i åldrarna 11-19 år. Utöver det erbjuds fasta aktiviteter på onsdagar på båda fritidsgårdarna: små studiecirklar som man får vara med i helt gratis om man är 10-19 år. Under hösten 2017 och våren 2018 erbjuds skiftande aktiviteter som pyssel, äventyr, träning, läxhjälp i form av ett läxcafé, film- och fotoredigering och under våren 2018 förhoppningsvis (håll utkik på fritidsgårdarnas Facebook-sida) även en sy- och designgrupp.

Muggar plockas in i diskmaskinen, halvfärdigt pyssel låses in i skåpet till nästa vecka, slutkörda fritidsledare hoppar in i duschen och bussen parkeras efter en utflykt som gått i grottforskningens tecken. Ännu en onsdag på fritidsgårdarna är över och ledarna kan pusta ut efter ännu en lyckad kväll.

De fasta aktiviteterna har verkligen breddat verksamheten på ett fantastiskt sätt och gjort att vi når en annan målgrupp än de som brukar komma till fritidsgårdarna, säger Marcus Persson, en av fritidsledarna.

I verksamheten på fritidsgårdarna görs allt för att kunna utgå från ungdomarnas egna önskemål, och det gäller även i de fasta aktiviteterna. Vi har lyssnat på de som besöker oss men även varit runt på skolorna och pratat med ungdomar om vad de skulle vilja göra, säger Fredrik Belfrage, chef för fritidsgårdarna. Detta kombinerat med personalens egen specialkompetens och intressen gör att vi varje år kan erbjuda ett smörgåsbord av roliga aktiviteter.

– Vi försöker också kombinera våra aktiviteter och rikta dom mot andra arrangemang som vi är med och genomför. Till exempel gjorde vi i pysselgruppen roliga och fina grejer som vi använde till att smycka utemiljön vid Skofabriken, som användes under årets Killebom, berättar Caroline Malmsjö som är den som leder pysselgruppen tillsammans med fritidsledaren Lena Storberg.

Har ni önskemål om någon grupp ni skulle vilja att vi startar eller frågor om något som rör de fasta aktiviteterna eller fritidsgårdarna så är det bara att höra av sig till någon i personalen – vi är till för er!

Läs mer

Fritidsgårdar, program och öppettider

Skriv ut
Senast uppdaterad: 1 november 2017
Sidan publicerad av: Nicolina Sällberg

Välkommen till Sölvesborgs kommuns nya hemsida! Sidan är fortfarande under uppbyggnad. Om du inte hittar det du söker kan du fortfarande besöka vår gamla hemsida här.