Stöd till familjen

Det finns tillfällen då familjer kan behöva en utomståendes stöd för att klara av vardagen. Det kan bero på att familjen genomgår en svår skilsmässa eller separation, att det finns hot och våld inom familjen eller att någon av familjemedlemmarna har drabbats av sjukdom.

Sölvesborgs kommun erbjuder stöd av olika karaktär till de familjer som behöver särskild hjälp eller vägledning för att göra vardagen mer hanterlig. Stödet kommer från verksamheterna:

  • Barn- och familjegruppen
  • Cura Individutveckling
  • Familjehuset

Barn- och familjegruppen

Barn och familjegruppen på Sölvesborgs kommun arbetar med olika förebyggande insatser hos barn och ungdomar. Du som behöver stöd kan vända dig till barn- och familjegruppen som erbjuder:

  • stödsamtal
  • familjebehandling
  • kontaktperson
  • kontaktfamilj
  • familjehem
  • behandlingshem

Familjerådgivning

Verksamheten Cura Individutveckling erbjuder kostnadsfri familjerådgivning till dig som har relationsproblem och är i behov av att träffa en neutral samtalspart. Cura Individutveckling har två stycken familjerådgivare som är till för alla, oavsett om du ingår i ett par, en familj eller är ensamstående.

Genom familjerådgivning kan du få hjälp med att kommunicera och påbörja en förändring i din relation. Familjerådgivarna har tystnadsplikt och du som är i behov av rådgivning har möjlighet att vara anonym.

För mer information, besök Cura Individutvecklings hemsida om familjerådgivninglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Familjehuset – din hjälp i vardagen

Känner du att du behöver någon att prata med? Tycker du att vardagspusslet känns överväldigande och konflikterna för många? Då kan Familjehuset vara något för dig. Familjehuset i Sölvesborg kan hjälpa dig att hitta bra verktyg för att få vardagen att fungera så bra som möjligt!

På Familjehuset jobbar vi dagligen med både familjer tillsammans och föräldrar, barn och ungdomar enskilt. Det kan handla om stöd och rådgivning för att förenkla familjevardagen såväl som man hur som förälder möter sina barn i konflikter eller hur man som barn upplever sin situation hemma.

Vi anordnar särskilda grupper där fokus ligger exempelvis på barn som lever med skilda föräldrar eller där det finns en beroendeproblematik hos någon nära anhörig eller förälder. Det finns även grupper för föräldrar som upplever att de har konflikter med sina barn och tonåringar. Tillsammans med Familjehuset kan din familj få råd för hur ni tillsammans kan göra dagen mer harmonisk. Familjehuset finns till för er!

Adress:
Västra Storgatan 33
294 34 Sölvesborg

Familjehuset telefon: 0456-81 63 01

Relaterade kontakter
Skriv ut
Senast uppdaterad: 10 oktober 2018