Hjälp i hemmet

Vi i Sölvesborgs kommun vill att du ska ha möjlighet att bo hemma så länge som du vill och har möjlighet. För att du ska känna dig trygg i din vardag erbjuder kommunen olika tjänster och hjälpmedel, för att du ska kunna bo kvar hemma.

Fixartjänst
Fixartjänsten är en form av vaktmästarhjälp för pensionärer och personer med funktionshinder i eget boende inom Sölvesborgs kommun (gäller ej fritidsboende). Fixartjänsten bistår med hjälp som inte ingår i hemtjänstinsatser.
Arbetsuppgifterna ska kunna utföras av en person. T ex byte av glödlampor, lufta element, sätta upp tavlor och gardiner, täta fönster, hämta och lämna saker på vind, källare eller skåp, flytta mindra möbler och trädgårdsmöbler, fästa sladdar och halksäkra mattor.
Exempel på arbetsuppgifter som normalt inte utförs är trädgårdsarbete och snöskottning.
Exempel på arbetsuppgifter som absolut inte får utföras är där det krävs yrkeskunniga hantverkare som t ex elarbete, VVS-arbete, byte av glasrutor, dörrlås mm.
Var och en tillhandahåller eventuellt material. Fixartjänsten är endast utrustad med verktygslåda.
Insatsen är avgiftsfri.
Ansök om hjälpen på telefonnr 0456-81 60 20, telefontid måndag-fredag 08.00-09.00

Biståndsbedömda insatser
Genom att ansöka om hjälp i hemmet kan du få stöttning med att ta hand om tvätt, städ, matinköp och personlig vård. Du kan även få ett trygghetslarm för att känna dig extra säker om en olycka skulle inträffa. Det är fullt möjligt att få hjälp i hemmet under dagtid, kvällar och nätter. Hjälp som du kan få är individuellt prövad och anpassad efter dina specifika behov.

För mer information om vilka hjälpmedel och tjänster som du kan erbjudas, samt för att ansöka kontaktar du din biståndshandläggare. De är uppdelade områdesvis och du hittar information om vilken som har hand om ditt område under kontaktuppgifteröppnas i nytt fönster.

Läs mer

Relaterade kontakter

Senast uppdaterad: 26 november 2018

Skriv ut
Sidan publicerad av: Omsorgskontorets webbredaktör
Omsorg och stöd