Arbetsmarknad

Foto: Serny.

Den största arbetsgivaren i Sölvesborg är Sölvesborgs kommun. Här arbetar över 1 300 personer inom många olika spännande områden. Den privata arbetsmarknaden i Sölvesborg bygger på väl utvecklad kompetens inom svetsning, industriservice, livsmedel och entreprenader. Här hittar du företag så som TitanX, Lagerbergs kyckling, Sweden Rock Festival, Stål och rörmontage, Delete, Sydställningar och JiWe.

Med vårt strategiska läge vid Blekinges kustbana (direkttåg till Karlskrona, Malmö, Kastrup och Köpenhamn) utökas vårt arbetsmarknadsområde och ger närhet till andra stora arbetsgivare. Det gör att det fungerar bra att bo i Sölvesborg och pendla till andra kommuner om det rätta jobbet inte finns här.

Arbetsmarknadsfrågor

Vi arbetar aktivt med arbetsmarknadsfrågor och en viktig uppgift för oss är att utveckla den lokala arbetsmarknaden. I takt med att näringsliv och arbetsliv förändras, behövs nya former och sätt att samarbeta. Vi arbetar för att skapa fler möjligheter för människor att delta på arbetsmarknaden utifrån sina egna förutsättningar.

Läs mer

Relaterade kontakter
Skriv ut
Senast uppdaterad: 16 juli 2019
Sidan publicerad av: Personalkontorets webbredaktör