Räddningstjänstförbundet Västra Blekinge

Räddningstjänsten Västra Blekinge är ett kommunalförbund som samverkar i Sölvesborgs, Olofströms och karlshamns kommun. Räddningstjänsten Västra Blekinge ansvarar för olycksförebyggande och skadeavhjälpande arbete inom verksamhetsområdet skydd mot olyckor, som kan föranleda räddningsinsats. När det uppstår en kris i någon av de berörda grannkommunerna finns Räddningstjänsten Västra Blekinge nära till hands att hantera situationen.

Samverkan är bra, eftersom det bidrar till extra effektivitet och stöttning i förebyggandet av olyckor. Räddningstjänsten Västra Blekinge samverkar mellan Sölvesborg och grannkommunerna Olofström och Karlshamn. Det finns bland annat flera brandstationer runtom i grannkommunerna, bland annat i Sölvesborg, Mjällby, Olofström, Kyrkhult, Karlshamn och Svängsta. Om en olycka skulle utbryta i någon av kommunerna är Räddningstjänsten Västra Blekinge snabbt på plats för att hjälpa till.

Relaterade länkar
Skriv ut
Senast uppdaterad: 15 maj 2018
Sidan publicerad av: Kansliets webbredaktör
Kommun och politik

Välkommen till Sölvesborgs kommuns nya hemsida! Sidan är fortfarande under uppbyggnad. Om du inte hittar det du söker kan du fortfarande besöka vår gamla hemsida här.