Åtgärder i Sölvesborg utifrån skärpta råd om Covid-19

En animerad hand som visar stopp. I bakgrunden vårdpersonal i munskydd

Situationen fortsätter vara mycket allvarlig. Läs mer om vilka åtgärder som gäller i Sölvesborgs kommun.

Regeringen meddelade den 18 december ytterligare nationella restriktioner. Med anledning av detta har Sölvesborgs kommun vidtagit skarpare åtgärder för att minska risken för smittspridning av covid-19. På denna sida uppdaterar vi kontinuerligt aktuella förändringar i våra verksamheter.

Biblioteken stängs men erbjuder hemkörning och avhämtning av förbeställda böcker. Beslut gäller tillsvidare. Mer information om biblioteken hittar du här på denna länk.

Victoriabadet stänger för besökare med undantag för utövande av professionell idrott. Beslut gäller tillsvidare.

Ishallen stänger för besökare med undantag för utövande av professionell idrott. Beslut gäller tillsvidare.

Idrottshallar och idrottsanläggningar stänger för besökare med undantag för utövande av professionell idrott. Beslut gäller tillsvidare. Kommunala utomhusanläggningar omfattas inte av beslutet.

Lokalerna är stängda för besök inomhus, men verksamheten är igång och bedrivs utåtriktat och uppsökande. Beslut gäller tillsvidare.

Missa inte när de delar med sig av sina digitala aktiviteter på Fritidsgårdarnas Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster eller Fritidsgårdarnas Instagramlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Bedriver endast individuell undervisning digitalt men ensamble undervisningen fortsätter vara vilande. Beslut gäller tillsvidare.

Stängt. Beslut gäller tillsvidare.

Ingen uthyrning av kommunala lokaler för privata fester, tillställningar och liknande (tidigare gjorda bokningar annulleras). Beslut gäller tillsvidare.

Mötesplatserna är stängda vilket innebär att alla gruppaktiviteter är inställda. Däremot erbjuds fortfarande:

  • Försäljning från Duvans café. Köp gärna med dig något gott hem, måndag – fredag kl. 09.00 – 15.00.
    För dig som bor i Duvanområdet kan vi erbjuda hemleverans.
  • Fixartjänsten. Ring och boka tid för olika vaktmästarsysslor på telefon: 0456-81 60 38
  • Guldkantstjänsten. Guldkantstjänsten har sin linje öppen onsdagar kl.10.00-12.00. Slå en signal och få en liten pratstund. Telefon: 0721- 58 18 90
  • Syservice. Vår syservice är fortsatt igång. Slå gärna en signal till någon av våra aktivitetsledare innan så att vi vet att du kommer.
  • Aktivitetsledare. Du kan alltid ringa till våra aktivitetsledare på telefon: Camilla 0456-81 69 19, Anki 0456 – 81 60 58

Från och med torsdag 3 december gäller besöksförbud på särskilda boenden i Sölvesborgs kommun. Ett beslut som Folkhälsomyndigheten fattat efter inkommen ansökan från Sölvesborgs kommun. Besöksförbudet gäller till och med tisdag 2 februari 2021 och på alla särskilda boenden och korttidsplatser i kommunen.

Läs mer om besöksförbudet här

Medborgarkontoret har öppet för besök vardagar kl. 10-12, men nås på telefon och e-post kl. 8-16.

Telefon: 0456- 81 61 81
E-post: mbk@solvesborg.se

Om du har bokat besök utanför de begränsade besökstiderna kommer personen ner och möter dig vid ytterdörren och efter mötet följer dig ut igen. Kontakta oss annars gärna via telefon, e-post eller uträtta ärenden via våra e-tjänster. Har du brev som du ska lämna till någon i Stadshuset använd gärna brevinkastet som finns till höger om entrédörren.

Växelns telefon: 0456- 81 60 00 
E-post: info@solvesborg.se
Till e-tjänstportalenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Uppmanas att inte anordna möten i Stadshuset och minimera antalet externa möten.

Senast uppdaterad:

Skriv ut
Kommun och politik